Kálmán Olga átadta a pedofilbotrány kapcsán a DK Ferenc pápához írt levelét a vatikáni nagykövetnek (+videó)

Nem hivatkozhatnak a pápára a pedofilsimogatók!

Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője csütörtökön átadta a DK hivatalos levelét Michael W. Banach, Magyarország apostoli nunciusának, a Vatikán magyarországi nagykövetének, hogy továbbítsa azt Ferenc pápának.

Lapunknak küldött közleményében a szóvivő elmondta: a római katolikus egyházfőnek írt levélben arról számoltak be, hogy Őszentsége tavaly áprilisi, magyarországi látogatására hivatkozva adott elnöki kegyelmet Novák Katalin.

A Fidesz pedofilsimogató államfője a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját bűntársként segítő férfit mentette fel.

A levélben azt is kifejtették: a pedofilsimogató Novák Katalin kegyelmi döntését különösen felháborítóvá teszi, hogy éppen a papi pedofília ellen harcot hirdető

Ferenc pápára hivatkozva engedtek ki a börtönből egy bűnözőt.

Az elnöki kegyelemben részesült K. Endre gyermekek elleni sze*uális bűnökben segédkezett, és hamis vallomások aláírására, a vádak visszavonására kényszerítette a rá bízott, áldozattá vált gyerekeket.

A Demokratikus Koalíció abban a reményben tájékoztatta Őszentségét a köztársasági elnök döntéséről, hogy módot talál abbéli közös meggyőződésük kifejezésére, hogy

Jézus bármely szolgájára való hivatkozás sem nyithat utat a bűnnel és a bűnösökkel való együttműködésre.

„A DK meg fogja védeni a gyerekeinket és az unokáinkat a Fidesztől, és nem fogja hagyni, hogy a pedofilsimogató Novák Katalin és az Orbán-kormány még több pedofil bűnözőt engedjen szabadon!”

– fogalmazott Kálmán Olga.

(Demokratikus Koalíció / Facebook)

Valódi Hírek