Kiderült, kinek készítették elő a terepet L. Simon László kirúgása után a Nemzeti Múzeumban

Tiborcz István örülhet.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium közlése szerint tízen jelentkeztek a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatói pályázatára, köztük Tiborcz István közeli szövetségese.

A pályázók közt van Zsigmond Gábor, aki eddig három könyvet írt közösen Tiborcz Istvánnal, Orbán Viktor vejével, legutóbb a Hotel Gellértről. Zsigmond történész, kulturális turisztikai szakközgazdász, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum jelenlegi főigazgató-helyettese.

Múzeumi körökben őt tartják a legesélyesebbnek a Magyar Nemzeti Múzeum élére

– írta meg az index.hu.

Így lett Tiborcz István embere a legfőbb esélyes

Beszámoltunk róla, hogy L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója kirúgásából nemzetközi botrány lett tavaly novemberben.

„Magyarországon kirúgták a Nemzeti Múzeum igazgatóját, mert LMBTQ-tartalom jelent meg a Nemzetközi Sajtófotó Kiállításon”

– ezt írta az amerikai AP hírügynökség L. Simon kirúgásának történetéről.

Tiborcz István

Tiborcc István embere lett a fő esélyes L. Simon László kirúgása után

Csák János november elejétől december végéig „sajnos nem ért rá”, hogy a kirúgott főigazgató helyét megpályáztassa. A pályázati kiírást, amelyet december 20-án kelteztek, két hétig ismét csak nem volt idejük közzétenni, így az csak január 4-én jelent meg hivatalosan.

Onnantól számítva 30 napig lehetett pályázni a posztra. A leendő főigazgató március 6-án állhat munkába – amennyiben addig egyáltalán döntenek a személyéről –, megbízási ideje pedig legfeljebb 5 év.

(index.hu / Nyugati Fény)

Valódi Hírek