Meggajdult az exminiszter? Orbán embere megmutatta, mennyire nézik majomnak a választókat

Fazekas Sándor tettéhez vastag bőr kell.

A politikusok kötelezően benyújtandó vagyonnyilatkozatainak elvileg komoly szerepe lenne abban, hogy lássuk, mennyivel gyarapodott egy-egy honatya vagyona.

Fazekas Sándor volt földművelésügyi miniszternek az Országgyűlés honlapján elérhető vagyonnyilatkozata azonban bicskanyitogatóra sikerült. A fideszes politikusnak saját állítása szerint

2,1 forint megtakarítása van készpénzben.

Hogy ne sajnáljuk meg teljesen, azt is leírta, hogy van félretett pénze is:

ám a takarékbetétben elhelyezett megtakarítása sem sokkal több, mindössze 19 forint ötven fillér.

Fazekas Sándor nem szomorkodhat

Fazekas képviselőként egyébként bruttó 2 166 217 forintot keres, az Állatorvostudományi Egyetem alapítványában másfél millió forintos tiszteletdíjat kap, emellett cégéből is kivett 9 millió forint osztalékot tavaly.

Valódi tét nélkül idén is legfeljebb a politikusok iránti bizalom további aláásására volt jó a procedúra. Fazekas Sándor korábbi miniszter (aki képviselőként simán megszavazza saját alapítványa állami támogatását) például a nullákat felejtette ki a nyilatkozatából – értékelte a rendszer komolyságát az ex-miniszter nyilatkozatán keresztül a K-Monitor nevű korrupcióellenes civil szervezet.

A K-Monitor bejegyzését változtatás nélkül közöljük az alábbiakban:

„EZER? MILLIÁRD? FILLÉR?

A héten nyilvánosak lettek a politikusi vagyonnyilatkozatok. Most már nem csak mi, civilek, hanem az Integritás Hatóság is egy valódi ellenőrzésen és büntetésen alapuló vagyonnyilatkozati rendszert sürget, javaslataikat azonban úgy tűnik, betették a fiókba a mieink mellé.

Valódi tét nélkül idén is legfeljebb a politikusok iránti bizalom további aláásására volt jó a procedúra. Fazekas Sándor korábbi miniszter – aki képviselőként simán megszavazza saját alapítványa állami támogatását – például a nullákat felejtette ki a nyilatkozatából.

Arról, hogy mi a baj a rendszerrel, és hogyan faragták tovább az idei évben az amúgy sem acélos nyilvánosságot, >>ITT<< írtunk”

– osztották meg a közösségi oldalon.

(K-Monitor / Facebook)

Valódi Hírek