Lehullt a lepel Orbán csúcsminiszteréről: Magas rangú fideszes politikusok is érintettek a Magafon-botrányban

Egészen furcsa dolgok derültek ki.

Csütörtökön megírtuk, hogy személyes adatok sora szivárgott ki a Megafontól. Az történt, hogy a fideszes káderképzőre jelentkező emberek – köztük kormánypárti politikusok is – személyes adatai, telefonszámai, levelezési címei, motivációs levelei, egy egyszerű Google-kereséssel elérhetőek voltak, egészen addig, amíg a Telex nem kérdezett rá erre a kormánypropagandistáknál, akik ezután

leállították az egész oldalukat, amely napok óta elérhetetlen.

Mint kiderült: Az „influenszer-képző” programjaira jelentkező összesen 53 személy pályázati anyagai és elérhetőségei szivárogtak ki, amelyek napokon át nyilvánosan is hozzáférhetőek voltak. Megjegyezzük, az Európai Unió adatvédelmi szabályrendszere (GDPR) súlyos büntetéssel szokta szankcionálni a hasonló eseteket.

A „médiatréningre” jelentkezők között feltűnt több fideszes parlamenti és önkormányzati képviselő munkatársa is, sőt, meglepő módon még

egy miniszter feleségének a neve is előkerült,

ám az ő nevüket a lap adatvédelmi okok miatt nem hozta nyilvánosságra.

Viszont megnevezték a Megafon képzéseire jelentkezők közül azokat, akik közszereplőnek minősülnek. Azt írták, két aktív fideszes polgármester, Győri Ottilia (Budakeszi) és Farkas András (Piliscsaba) is úgy gondolták, hogy szeretnék az ingyenes képzés révén „fejleszteni a kommunikációs képességeiket”.

Az Index rábukkant a lap cikkében csak „magas szintű kormánytag felesége”-ként emlegetett asszonyra, aki bár nem közszereplő, de nyilatkozott a lapnak, és elismerte:

valóban elvégezte a Megafon Központ alapképzését.

Ő pedig a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium vezetőjének, Navracsics Tibornak a felesége, aki azt mondta, hogy 2023 októberében vett részt egy négy napos tanfolyamon.

„2003-ban, amikor ellenzékben voltunk, azért mentem a Fideszbe dolgozni, mert a hazámért szerettem volna tenni valamit.

Kitartó asszony vagyok, a motivációim azóta változatlanok”

– fogalmazott Navracsicsné, aki az ott megszerzett ismeretekről és készségekről azt mondta: ezeket a jövőben „a kereszténység” és „a család értékeinek” megjelenítésére szeretné felhasználni a közösségi médiában saját életpéldáján keresztül.

Prevoz Anikó elmondta, ő „egyáltalán nem számít arra”, hogy a kereszténység és a család értékeinek fontosságát hangsúlyozó bejegyzéseinek vagy videóinak az elérését a Megafon a közösségi felületeken fizetett hirdetés révén növelné. Adatainak kiszivárgásáról pedig azt mondta:

„az ilyesmi előfordulhat bárhol, bármikor”.

Tavaly áprilisban még a Blikk írt arról, hogy 17 év után elköltözött a feleségétől Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter. A lap értesüléseit megerősítette az is, hogy az akkor közölt hivatalos fotókon a miniszter már nem viselte a jegygyűrűjét. A lap információit Navracsics megerősítette, ugyanakkor cáfolta, hogy elválna feleségétől.

„Nem válok, átmenetileg külön élünk. Mivel ez a családunk belügye, ezért a sajtó képviselőit arra kérem, legyenek tekintettel a gyermekeinkre, és tartsák tiszteletben a döntést. Köszönöm”

– mondta akkor a miniszter.

Valódi Hírek