Mi történt? Titokban emelték meg Orbán minisztereinek fizetését

Visszadátumozták a dokumentumokat.

Fű alatt emelték és fű alatt, visszadátumozva rakták fel a kormany.hu-ra a miniszterek és államtitkárok illetményéről szóló adatlapokat Orbánék – olvasható a 24.hu cikkében.

A lap január elején fordult közérdekű adatigényléssel az üggyel kapcsolatban a minisztériumokhoz. A tárcák a múlt héten 15 nap hosszabbítást kértek, mivel az adatigénylés teljesítése – a miniszteri fizetések összegének közlése – szerintük „aránytalan munkaterhet róna az egyes minisztériumokra”.

A portál felhívta rá a figyelmet, hogy az illetményekről szóló adatlapok

pénteken kerülhettek fel december 31-i dátummal

a hivatalos kormányzati weboldalra feltehetően a vagyonnyilatkozati hullámra időzítve, amelyeket több száz dokumentum közé elrejtve csempészhették fel a honlapra.

Mennyit emelnek a fizetéseken Orbánék?

Az adatokból kiderült: nemcsak a Belügyminisztériumnál történt 17,5 százalékos emelés tavaly márciusban, hanem az összes minisztérium összes államtitkáránál és miniszterénél – írta a 24.hu.

Így az államtitkároknak 1 millió 975 ezer forintról 2 millió 321 ezer forintra, a minisztereknek pedig

2 millió 633 ezer forintról 3 millió 95 ezer forintra nőtt az illetménye Orbán Viktor döntésének értelmében.

Eddig is lehetett tudni, hogy Nagy Márton és Csák János 5 millió forintot keres havonta miniszterként. Ám most az is kiderült, hogy már Lantos Csaba energiaügyi miniszter is ötmillió forintos fizetést visz haza.

Megjegyezték, a miniszterek, államtitkárok illetményét nem törvény vagy más jogszabály szabályozza, hanem Orbán Viktor miniszterelnök állapítja meg saját hatáskörében. Ezért ha nem árulják el, nem lehet tudni, hogy mennyit keresnek az állami vezetők.

Valódi Hírek