Itt vannak a számok: Ennyi közpénzzel tömték degeszre az arabok erszényét Orbánék

A magyarok fizették ezt is, hívta fel a figyelmet Hadházy Ákos.

Nekünk Dubaj az első – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán megosztott bejegyzésében Hadházy Ákos független parlamenti képviselő. A politikus arról írt, hogy jövőre Oszakában rendezik meg a világkiállítást. Erre a magyar pavilont a „legújabb kedvenc”, a Zuglóban is betonmonstrumot építő Bayer Construct húzhatja fel, mintegy 20 milliárd forint adófizetői pénzből.

Hadházy Ákos nekiment a magyar Dubajnak

Jelezte, az EU hivatalos lapjaiból kiderült, hogy két szerződés alapján még nettó 795,7 millió forintot adnak ki a „sikeres magyar részvétel” érdekében. A politikus kiemelte, hogy egy titokzatos, az Egyesült Arab Emirátusokban bejegyzett cégnek, a Ramerset International FZE-nek pedig adnak ajándékba csaknem 600 millió forintot a „komplex gazdaság- és üzletfejlesztési”, valamint „turizmusfejlesztési feladatok” ellátására.

Hadházy Ákos bejegyzését változtatások nélkül közöljük:

„Nincs itt semmiféle válság, kérem, van pénz mindenre, ami fontos: például a 2025-ös oszakai világkiállításra. Ráadásul ezt a temérdek pénzt egy ismeretlen DUBAJI CÉGNEK adjuk, »természetesen« valódi verseny nélkül.

Nekünk Dubaj az első…

Azt már tudjuk, hogy a magyar pavilont a legújabb kedvenc, a Zuglóban is betonmonstrumot építő Bayer Construct húzhatja fel, majdnem 20 milliárd forintért. Ez azonban még nem elég, az EU hivatalos lapjaiból kiderül, hogy két szerződés alapján még nettó 795,7 millió forintot adnak ki a »sikeres magyar részvétel« érdekében.

Ennek a pénznek a kisebbik részét (216 milliót) a Consultant Mérnökiroda kapja, a nagyobb részét (majdnem 580 millió forintot) viszont egy titokzatos, az Egyesült Arab Emirátusokban bejegyzett cégnek, a Ramerset International FZE-nek adják,

»komplex gazdaság- és üzletfejlesztési, valamint turizmusfejlesztési feladatok ellátására«.

Ez a cég nem először bukkan fel, már 2021-ben, a dubaji világkiállításra is elnyert egy 950 millió forintos keretszerződést – annak ellenére, hogy honlapja semmitmondó, székhelyként pedig egy postafiókot adtak meg.”

(Hadházy Ákos/Facebook)

Valódi Hírek