Pert vesztett az ATV Hadházy Ákossal szemben: Első fokon pénzbüntetésre ítélte a bíróság a tévécsatornát

Nincs még vége az ügynek.

Februárban mi is megírtuk, hogy az ATV beperelte Hadházy Ákost, miután a képviselő egy Facebook-videóban a televízió tulajdonosát kritizálta.

A csatorna akkor 1 millió forint sérelmi díjat követelt az országgyűlési képviselőtől, amelyet így foglaltak össze:

  • A televízió szerint nem igaz, hogy Németh Sándor, az ATV tulajdonosa Mészáros Lőrinc szomszédja, ahogyan azt a politikus állította, a videóban bemutatott budapesti ház szerintük ugyanis nem Németh Sándor tulajdona.
  • A felperes magántelevízió szerint Hadházy nem mondott igazat, ugyanis szerintük valótlan, hogy az ATV nem foglalkozik Mészáros Lőrinc gazdagodásával, illetve az sem igaz, hogy a szomszédság miatt a Kínai Kommunista Párt főtitkárának üdvözlete hangzott el a televízióban.
  • Az ATV szerint valótlanság, hogy az ATV adásában ne esne szó Orbán Viktor miniszterelnök édesapjának hatvanpusztai birtokáról.
  • Az ATV szerint Hadházy Ákos alaptalanul próbálta úgy beállítani, mintha Németh Sándor az ATV tulajdonosaként beavatkozna a televízió tartalmi szerkesztésébe.
  • A televízió szerint az is valótlan állítás, hogy azért hívták meg Szalai Szilárdot, a PestiSrácok munkatársát Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester ATV Start című műsorban történő szereplésekor az újságírói kérdezők közé, mert Németh Sándor a szomszédja Mészáros Lőrincnek. A szomszédság önmagában véve sem igaz a felperes szerint, ráadásul szerintük Németh Sándor nem avatkozik be az ATV szerkesztőinek munkájába.

Hétfőn a media1.hu írta meg, hogy első fokon Hadházynak adott igazat a Fővárosi Törvényszék.

„Az ítélet értelmében az ATV-nek kell megfizetnie

60.000 forint eljárási illetéket, továbbá Hadházy Ákos alperes számára 80 ezer forint perköltséget”

– hozta nyilvánosságra a lap.

A bíróság szerint a parlamenti képviselő véleményt és következtetést fogalmazott meg, az pedig tény, hogy

Mészáros Lőrinc szomszédságában van villája a Németh családnak.

Az ATV nem ért egyet a döntéssel, ezért fellebbez ellene.

Valódi Hírek