Fordulatot vesz az időjárás: Hazánkat is elérte a viharciklon, orkán erejű széllel jön a hidegfront

Erre kell számítani.

Az Ingunn viharciklon hidegfrontja átvonul felettünk, de ezt jelentősebb csapadék és szél nélkül teszi. Azonban a hétvégén már nagy területen szeles, de ezzel együtt enyhébb időben lesz részünk – figyelmeztetett friss időjárás-előrejelzésében az Hungaromet.

Pénteken a változóan felhős idő mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra is lehet számítani. Keleten, északkeleten helyenként tartósabban párás, felhősebb maradhat az idő, egyes területeken a vegyes csapadék sem kizárt. Késő délutántól, estétől nyugat felől vastagabb felhőzet érkezik, ezért helyenként gyenge eső, északkeleten vegyes csapadék is előfordulhat.

Milyen idő lesz szombaton?

Az északnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik, keleten és délnyugaton viszont gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 9 fok között várható, a keleti tartósabban felhős, szélvédett tájakon ennél hűvösebb marad az idő. Késő estére -1 és +6 fok közé hűl le a levegő – írja a Hungaromet.

Szombat hajnalra nyugat felől tovább növekszik a felhőzet, amely kelet felé vonul tovább. Helyenként gyenge eső, északkeleten esetleg vegyes csapadék előfordulhat. A Dunántúlon kiderül az ég, ahol köd is képződhet. A nyugatira, délnyugatira forduló szelet az éjszaka második felétől egyre többfelé kísérik élénk, helyenként erős széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően -1 és +3 fok között valószínű, a derült, szélvédett nyugaton, délnyugaton ennél hidegebb is lehet.

Forrás: met.hu

Videó:

(HungaroMet/Facebook)

Valódi Hírek