Fotóval: Orbán Viktoron röhög az egész internet, miután a vécében ragadt az EU-csúcson

Ez elég kellemetlen.

Mint megírtuk, meggyötört arccal mondott győzelmi jelentést Orbán Viktor az Európai Tanács csütörtöki szavazása után délben. A magyar kormányfő állítása szerint kormányának sikerült kiharcolnia, hogy ne a magyar emberek pénzéből finanszírozza az Európai Unió Ukrajna 50 milliárd eurós támogatását. Igaz, erről nem is volt szó: ezt az uniós tagállamok közös forrásából tervezi biztosítani az EU, nem egy-egy tagállaméból.

„Tegnap éjszaka végül kaptunk egy ajánlatot, és végül kitárgyaltunk egy ellenőrző mechanizmust (?), amely garantálja a pénzek észszerű felhasználását; és garanciát kaptunk arra, hogy Magyarország pénze nem kerülhet Ukrajnába”

– jelentette ki zavaros videóüzenetében Orbán, hozzáfűzve: „hosszú tárgyalás után” elfogadták az említett ajánlatot. Megjegyezte: a piacok már most pozitívan reagáltak a megállapodásra – amely egyébként valóban az egész EU javát szolgálja.

A Spiegel arról írt, hogy a mostani áttörésre azután került sor, hogy Orbán egy kisebb csoporttal megbeszélést folytatott, amelyen Olaf Scholz német kancellár, Emmanuel Macron francia elnök, Georgia Meloni olasz miniszterelnök és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is rész vett.

Az üggyel kapcsolatban az rtl.hu hívta fel a figyelmet arra, hogy a Brussels Times viccrovatában egészen sajátos módon ábrázolták a magyar miniszterelnököt. Orbán decemberi kávés akcióját továbbgondolva a belga újságírók arra jutottak, hogy ezúttal

Orbán Viktor csapdába esett a klotyóban, ezért nem tudott Vlagyimir Putyin kedvében járni.

A lap az X közösségi oldalon tette közzé a gúnyos montázst, amely azóta szélsebesen terjed az interneten.

(Le Chou News/X)

Valódi Hírek