Donáth Anna nem akar közös ellenzéki listát Budapesten, ezzel a Fidesznek lehet többsége a közgyűlésben

Nagy hasraesés lehet ebből.

A hétvégén egy előre lezsírozott látszat-tisztújítás során a Momentum elnökévé választott Donáth Anna volt az Index.hu műsorának vendége csütörtökön.

Donáth arról magyarázott: a Karácsony Gergely által felvázolt koncepció, miszerint egy közös listán kell indulnia az ellenzéki pártoknak a fővárosban, már nem reális.

„Az a vonat már elment”

– fogalmazott Donáth.

A Momentum elnöke ugyanakkor próbálta más pártokra kenni ennek felelősségét: Donáth szerint azért lesz így, mert az LMP és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt is egyértelművé tette, hogy nem akarnak közös listát. (A Kutyapárt korábban sem volt része az ellenzéki összefogásnak, tehát teljesen fals Donáth részéről az ő kimaradásukra hivatkozni – a szerk)

Donáthot kérdezték a 2022-es választásokról is: mint ismert, az ellenzéki előválasztás két fordulója között Donáth pártja volt az első, amely sietett beállni a végül sosem látott kudarcot összehozó, jobboldali Márki-Zay Péter mögé.

Donáth erről azt mondta: sajnos maga is elhitte, hogy ez a felállás működőképes lehet, miközben a választók láthatóan nem hitték el róluk, hogy kormányképesek lennének.

Szerinte a 2022-es választási kudarcból tanulnia kell a politikusoknak, ők ez tették, ezért állt elő a Momentum egy új, alternatív együttműködési ajánlattal az ellenzéki választók számára.

A műsorvezető megjegyezte, hogy mindössze 4 százalék a Momentum támogatottsága a teljes lakosság körében, a választó szavazóknál pedig 7 százalék.

A számokat én hagyom az elemzőkre”

– fogalmazott Donáth Anna.

Valódi Hírek