FRISS: Visszarakták Donáth Annát a Momentum elnökének egy látszat-tisztújításon

Így megy ez.

Verseny és kihívó nélkül Donáth Annát választották a Momentum elnökének a párt vasárnapi tisztújító ülésén.

Donáth már decemberben kijelentette, hogy vissza akar térni a liberális párt élére, ennek érdekében akkor lemondatták Gelencsér Ferenc elnököt és a teljes elnökséget.

Donáth Anna decemberben azt is megnevezte, hogy kiket szeretne a párt új elnökségében látni, így az egész mai tisztújítás egy előre lezsírozott színjáték volt.

Mint ismert: Donáth Anna az elmúlt hónapokban a Momentum romló közvélemény-kutatási adataira válaszul elkezdte támadni a legnagyobb ellenzéki pártot, a Demokratikus Koalíciót, a Momentum 2022-es választási szövetségesét.

A botrány miatt Nyirati Klára, a Momentum utolsó vidéki polgármestere kilépett a liberális pártból, és több olyan befolyásos politikus fejezte ki felháborodását Donáth DK-ellenes háborúja miatt, mint Fekete-Győr András vagy Soproni Tamás.

Emlékezetes, hogy a 2019-es önkormányzati választásokon Momentum 5 polgármesteri helyet nyert, közülük kettő (Déri Tibor újpesti és Juhász Béla sződligeti városvezető) átlépett a DK-ba, másik kettő (Balogh Csaba gödi és Nyirati Klára bajai polgármester) pedig kilépett a pártból, így mostanra Soporoni Tamás maradt a Momentum egyetlen polgármestere az egész országban.

A pártot a hitelesnek tekinthető közvélemény-kutatók

5 és 7 százalék között

mérik a biztos pártválasztók körében.

Valódi Hírek