Váratlan fordulat Oroszországban: Új kihívója akadt Vlagyimir Putyinnak

Rengetegen támogatják.

Váratlanul feltűnt egy új jelölt az orosz elnökválasztáson. Az oroszok még a kemény fagyban is sorban állnak, hogy aláírhassák a támogató íveket. Egyelőre még nem tudni, hogy az új jelölt valóban leválthatja-e Vlagyimir Putyin jelenlegi orosz elnököt, ugyanakkor az orosz nép nagy reményeket fűz az elnök új kihívójához.

Az új jelölt a 60 éves Borisz Nagyezsdin, akinek még a neve is a reményt jelképezi, magyar fordításban ugyanis leginkább „Reményi”-nek lehetne nevezni. A jelölt az orosz politikában üdítő kivételnek számítana, ugyanis kampánya kimért, szeretné elérni a békét, a toborzás leállítását, valamint szorgalmazná a nyugattal való párbeszédet is.

Az új jelölttel az AP hírügynökség készített riportot, amelyben Negyezsdin elmondta: maga is meglepődött, milyen jól megy az aláírásgyűjtés, ugyanis sorban állnak a választók a zord, hideg időben, hogy a jelöléshez szükséges aláírásokat leadják. Egyelőre még nem lehet tudni, a választási bizottság engedélyezi-e az indulását, még ha össze is gyűlik a szükséges számú aláírás Oroszország összes régiójából. Emlékezetes, hogy egy korábbi elnökjelölt, Jekatyerina Duncova indulását megakadályozták formai okokra hivatkozva.

Ugyanakkor a meglepően sok aláíró lelkesedéséből, valamint hírügynökségnek nyilatkozók véleményéből kiderült: valóban reményt jelent nekik, hogy valaki alternatívát mutat a jelenlegi, egyre kilátástalanabb helyzettel szemben, amikor a háború eléri Oroszország belsejét is dróntámadások formájában, a gazdasági helyzet pedig folyamatosan romlik.

Nagyezsdin hangsúlyozta, ő nem kritizálja Putyint, hanem úgy kampányol, hogy ismerteti az emberekkel politikai terveit. Hozzátette: ezzel nem ütközik bele a jelenlegi szigorú jogszabályokba. Közölte, hogy ismeri a jelenlegi elnököt is, bár vele utoljára még a 90-es években találkozott.

Borisz Nagyezsdin / Forrás: sheppnews.com

(apnews.com / növekedés.hu nyomán)

Valódi Hírek