Kiderült: Orbán Viktor csirkéket pakolt éjszakánként a Fidesz-bűnözőkkel

Bevallotta, fiatal volt és kellett a pénz.

Fodor Gábor, a Fidesz alapítója, volt SZDSZ-es politikus a Blikknek idézte fel emlékeit abból az időszakból, amikor még nem futott olyan jól a szekér, és különféle munkákat kellett elvállalniuk a Bibó István Szakkollégiumban tanuló társaival még az egyetemi éveik alatt. Elmondta, gyakran vállaltak statisztamunkát filmekben, ám ezt mindannyian unalmasnak találták.

„Egy időben takarítást is vállaltunk (Orbán) Viktorral, Lévai Anikóval, Szájer Józsival, Handó Tündével, Molnár Péterrel, Völner Palival és első feleségemmel, Honecz Ágival, mások pedig idős bácsiknak és néniknek vásároltak be. Újságban adták fel a hirdetéseket, írtak nekünk listát, mi pedig a boltban megvettünk mindent és elvittük nekik.

De Viktor a csirkepakolást szerette a legjobban”

– árulta el a miniszterelnökről Fodor Gábor.

A lap kérdésekkel fordult a kormányfő felé is, Orbán Viktor pedig maga erősítette meg, hogy igen, valóban csirkéket pakoltak.

„Egy budapest határában lévő csirketelepen melóztunk éjszakánként,

a hizlalási szakasz végén kellett kiüríteni a ketreceket és kamionokra pakolni a szárnyasokat. A feladat igazi csapatmunka volt: a lányok hármasával összefogták a lábuknál a csirkéket és ezt átadták a következő csapatnak, ebben voltam én is. Mi átvittük a jószágokat a »hosszúpuskáknak«, azaz a Fodor–Áder–Völner hármasnak, akik magasságuknak köszönhetően könnyebben feltették a kamion platójára az állatokat.

Kezdő egyetemisták voltunk, ráadásul remekül fizetett,

1000 forintot kaptunk egy éjszakára. Reggel mentünk be az egyetemre, de előtte mindig beugrottunk hajnalban a Móricz Zsigmond körtéri tálcás kifőzdébe, a Lordok Házába, ahol remek szendvicsek és főzelékek voltak. De ha már az alkalmi munkáknál tartunk, dolgoztam egy nyomdában is Kövér Lászlóval, ahol az akkori népszerű újság,

a Sportfogadás című lap kötegelt példányait pakoltuk”

– részletezte Orbán Viktor.

Fodor Gábor arról is beszélt, hogy a régi élmények évtizedekkel később is hatással vannak a Fidesz alapítóira, és ezzel magyarázható „a példátlan összetartásuk”. Fodor 1993-ban ugyan még meglehetősen viharosan vált el a Fidesztől és lépett át az SZDSZ-be, az egykori barátságokat – állította – még ez sem tudta megtörni.

„Ennyi idő után is vannak egymással politikai vitáink, de a tudat, hogy egy helyről jöttünk, sokkal nagyobb erővel tart össze minket, mint amennyire elválasztanak a nézetkülönbségek. A politikai vélemény is fontos, és az elmúlt évtizedekben sokaknál változott, de az emberi fundamentum stabil”

– magyarázta Fodor.

Valódi Hírek