Lehullt a lepel: Völner Pál végre vallott a korrupciós botrány perében

Sorolta egy darabig.

Kedden ismét a Fővárosi Törvényszék elé álltak a Völner–Schadl-ügy érintettje. A tárgyalás előbbi vallomásával folytatódott.

Völner Pál a bíróságon jelezte, hogy továbbra is ártatlannak vallja magát. Minden vádat visszautasított, sőt

elmondása szerint arról sem tudott, hogy bűncselekmény történt (sic!).

Közölte, hogy feddhetetlen életet él,

nem állt korrupciós kapcsolatban

Schadl Györggyel, valamint azt a szóban forgó 83 milliót sem vette át a végrehajtói kar egykori elnökétől.

Elmondása szerint csak Schadl Györgyöt és a huszonegyedrendű vádlottat ismeri, előbbivel csak egy protokolláris rendezvényen találkozott.

Ahogy mondta, amikor ő lett a felettese a végrehajtói területnek, nem is volt végrehajtói kinevezés – bár nem derült ki, hogy ezt pontosan hogyan értette. Schadl és közte semmilyen anyagi jellegű kérdés nem merült fel – tette hozzá.

Szerinte az sem igaz, hogy ő maga Varga Judit igazságügyi miniszter helyetteseként felügyelte volna a végrehajtói kart. Sőt, neveltetése, életfelfogása idegen attól (sic!), amit a vádiratban megfogalmaztak róla – összegezte a helyzetet a bíróság előtt Völner Pál.

Ezen felül részletezte a parlamenti államtitkári feladatait is. Meglátása szerint ha bűncselekmény, hogy olyan ügyekkel is foglalkozik valaki, amelyek nincsenek a hatáskörében, akkor ezt a Büntető törvénykönyvben is rögzíteni kellene.

Azt ugyan elismerte, hogy Schadl Györggyel tartotta a kapcsolatot. Elmondása szerint erre a devizahiteles ügyek, a magáncsőd intézménye és a végrehajtásokkal kapcsolatos jogszabályváltozások miatt volt szükség.

Vallomása azért is érdekes, mert a lehallgatott telefonbeszélgetések alapján a volt államtitkárnak sokkal több tudás lapulhat a tarsolyában. Egy hangfélvételen például azt mondta:

„tudok olyat mondani, hogy

egy-két embernek meginogjon a széke”.

Ezeket a témákat egyenlőre nem firtatta a bíróság előtt.

(via 24.hu)

Valódi Hírek