Az emberek segítettek: Hihetetlen felajánlást kapott Iványi Gábor egyháza

Létezik még összefogás.

Megérkezett az Iványi Gábor által vezetett Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) számlájára a 2022-es adóévre vonatkozó egyházi 1 százalékos személyi jövedelemadó-felajánlás a bejegyzett egyházat megillető állami kiegészítéssel együtt – írta közleményében a MET.

Összesen 73 418 adófizető mintegy 718 millió forintos támogatást adott az egyháznak,

a felajánlók magas számának köszönhetően pedig további 516 milliós állami kiegészítéshez is jutottak.

A korábbi évhez képest közel 50 százalékkal nőtt a befolyó összeg nagysága. Ez a kiemelkedő hozzájárulás most szó szerint életeket és munkahelyeket ment meg, több ezer ember sorsára lesz pozitív hatással – írták.

Az utóbbi hónapokban a MET már a dolgozók bérét sem tudta kifizetni. A befolyt összeget jelentős részét így most az elmaradt munkabérek pótlólagos rendezésére fordítják. Az utalások adminisztratív feldolgozása már megkezdődött, elindultak a lépcsőzetes kifizetések a jelenlegi és a volt munkatársaknak is.

A fennmaradó támogatási összeget intézményeik fenntartására fordítják.

„Ha az elmúlt félévben hozzájutottunk volna a törvény szerint járó állami normatív támogatáshoz, ezt az összeget nem elmaradt bérekre, hanem fejlesztésekre, felújításokra, béremelésre, tartozásaink rendezésére, felzárkóztatásra költhetnénk”

– írták.

Beszámoltunk arról, hogy tavaly októberben Dobrev Klára már az Európai Unió segítségét kérte Iványi Gábor egyházának megmentéséhez. Az EP-képviselő október 25-én találkozott Didier Reynders igazságügyi uniós biztossal, hogy felhívja a figyelmét:

az Orbán-kormány jogerős bírósági döntés ellenére sem hajlandó

Iványi Gábor egyháza számára biztosítani az állami támogatásokat.

Valódi Hírek