Van egy aprócska bibi a „nemzeti konzultáció” eredményeivel: Hiába ünnepel Szentkirályi Alexandra

Nagy az öröm, de kissé elhamarkodott.

A kormány összesítette a nemzeti konzultáció eredményeit, ezek alapján világosan látszik, hogy a magyar emberek kiálltak hazánk szuverenitása mellett és elsöprő többségük nemet mondott arra, hogy az életünket alapvetően befolyásoló kérdésekben mások döntsenek helyettünk

– állította Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő csütörtökön a kormány Facebook-oldalán közzétett videóban.

Kijelentette: a kitöltések alapján a magyarok több mint 98 százaléka (ez több mint csúsztatás, ugyanis nem töltötte ki a magyarok több mint 98 százaléka a konzultációt, lényegében csak a fideszes választópolgárok egy része reagált a kamukonzultációra – a szerk.) azon az állásponton van, hogy fegyverszállítások helyett tűzszünetre és békére van szükség a szomszédunkban.

„Nem szabad, hogy migránsgettók jöjjenek létre hazánkban és tovább kell szigorítani a gyermekvédelmi szabályozást! Emellett ki kell állni a magyar gazdákért és a magyar mezőgazdaság GMO-mentességéért, valamint szigorúbban kell fellépni a külföldi befolyásszerzés ellen!

– harsogta a kormányszóvivő az álkonzultáció „eredményei”-t hangoztatva.

Ezután ismertette az eredményeket, amelyek alapján minimális eltérésekkel szinte az összes válaszra másfél millió szavazat érkezett í Fidesz narratíváját erősítő álláspontokra. Ezek alapján kivétel nélkül 98% körüli eredményekkel támogatják a kormányzati álláspontot a kérdőívet kitöltők.

A kormányszóvivő

köszönetet mondott annak a több mint 1 millió 500 ezer embernek, aki elmondta a véleményét.

Azon leszünk, hogy a magyar emberek (9 és félmillióból másfél millió, Fidesz iránt elkötelezett választópolgár – a szerk.) akaratának Brüsszelben is érvényt szerezzünk és megvédjük hazánk szuverenitását

– jelentette ki Szentkirályi Alexandra. Hozzátette: a konzultáció részletes eredményeit közzéteszik a kormány hivatalos online felületein.

A válaszadási hajlandóság azt mutatja, hogy a kormánypártok még a saját, több mint kétmilliós táborát sem tudta teljes mértékben megszólítani a konzultáció álkérdéseivel, amelyekre valójában csak egyetlen „jó” válasz volt.

Ez azt mutatja, hogy a Fidesz támogatottsága jelentősen csökkenhetett,

ugyanis a Soros-ellenes konzultációt 2017-ben például 2 millió 400 ezren töltötték ki.

(MTI/Magyarország Kormánya/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek