Fordulat: Elárulta Orbán Viktort a legfőbb szövetségese (+fotó)

Valóra vált Orbán rémálma.

Uniós és amerikai diplomatákkal találkoztak Szkopjéban a nyugat-balkáni országok vezetői szerdán. A European Western Balkans beszámolójában azt írta, hogy a felek közös nyilatkozatukban megerősítették a régióra vonatkozó, novemberben elfogadott uniós növekedési terv iránti elkötelezettségüket, és

folytatták az uniós normákon alapuló közös regionális piacról szóló tervek kidolgozását.

Az eseményen részt vett Dimitar Kovačevski, Észak-Macedónia miniszterelnöke, Edi Rama albán miniszterelnök, Milojko Spajić montenegrói miniszterelnök, Albin Kurti koszovói miniszterelnök és Aleksandar Vučić szerb elnök is.

Az EU részéről a találkozón jelen volt Gert Jan Koopman, az Európai Szomszédságpolitika és a Csatlakozási Tárgyalások Főigazgatóságának főigazgatója és James O’Brien, az európai és eurázsiai ügyekért felelős amerikai helyettes államtitkár.

A találkozón részt vett Alexander Soros, a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) elnöke is, aki egy közös fotón látható Aleksandar Vučić szerb elnökkel, akiről köztudott, hogy Orbán Viktor nagy barátja. A 444.hu emlékeztetett, hogy Vučić és Soros nem először találkoztak egymással, korábban több baráti beszélgetést is folytattak.

A Soros György fiával készült közös fotót Orbán cimborája is megosztotta Facebook-oldalán:

Forrás: Alexandar Vučić/Facebook

(Aleksandar Vučić/Facebook)

Valódi Hírek