Arcátlanul alacsony nyugdíjat kap a népszerű színész: Még portásnak sem vették fel, most nyomoroghat

Ebből nem lehet dőzsölni.

Korábban megírtuk, hogy a népszerű színész, Galkó Balázs a Radnóti Színház portási állására jelentkezett, azonban pályázatát elutasították. A hírre a Radnóti igazgatója, Kováts Adél is reagált, aki elmondta: ugyan valóban nem vették fel a 74 éves színészt a pozícióra, de megpróbál neki valahogyan segíteni.

A színész a Story Magazinnak nyilatkozott a minap, és elmondta: az utóbbi időben 150 ezer forintra (sic!) emelkedett a nyugdíja, és ugyan tudja, hogy vannak, akik kevesebb pénzből élnek, ő szeretne dolgozni. Az interjúban megerősítette a Radnóti direktorával való találkozó tényét, és elmondta: Kováts Adél részletesen elmagyarázta, miért nem alkalmazzák őt a portási pozícióra.

Ez egy három műszakos állás napi nyolc órában. És ugyan csak havi pár alkalommal nem érnék rá, de a helyettesítésemet akkor is meg kellene oldani. Nagyon jót beszélgettünk, és felajánlotta, kitalál majd valamit. Egyelőre nem tudom, miben gondolkodik…”

– nyilatkozta Galkó Balázs.

A színésznél nyelvgyökdaganatot diagnosztizáltak 2015-ben. Elmondta, a rákot már maga mögött tudta, és teljeskörűen el tudja magát látni; nem szorul segítségre.

Arról is beszélt: a vidéken élő, felnőtt gyerekeit rendszeresen látogatja. Emellett gyakran megy színházba, hogy megnézze kollégái előadását. A népszerű színész megjegyezte: arra vár, hogy valahol újra szükség legyen a munkájára…

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek