Döbbenetes dolog történt az ismert színművésszel, aki portásnak jelentkezett az egyik népszerű társulathoz

Csatlakozott Magdi anyusékhoz.

Galkó Balázs, ismert színész kisnyugdíjasként már portásnak is jelentkezett, de elutasították – ez a közösségi médiában megjelent pénteki bejegyzéséből derült ki.

Galkó Balázs bejegyzését változtatás nélkül közöljük alább.

„Pályáztam – nem nyertem…

PÁLYÁZAT

a

RADNÓTI SZÍNHÁZ

által hirdetett

PORTÁS-RECEPCIÓS munkakör betöltésére.

Galkó Balázs vagyok, 1949-ben születtem, érettségi bizonyítványt 1968-ban szereztem a Vörösmarty Gimnáziumban. Még ebben az évben felvételt nyertem a Színház- és Filmművészeti Főiskola Színművész főtanszakára, Simon Zsuzsa osztályába. Itt tanultam 1970 júniusáig, amikor a főiskola kizárt tanítványai közül.

Ezt követen színművészként »dolgoztam« a Nemzeti, a Huszonötödik, a Szolnoki Szigligeti, a Miskolci Nemzeti, a Katona József Színházakban.

Miután kecskeméti szerződésem megszűnt, »szabadúszó« lettem.

Így szolgáltam a Magyar Rádióban, különböző szinkronstúdiókban, forgattam magyar és külföldi filmekben, a Magyar Televízióban, játszottam a MERLIN Színházban, a Deutsche Bühne (Szekszárd), később Jordán Tamás rendezésében a Radnóti Színházban, (Móricz Zs.: Rokonok), alapítója voltam a Művészetek Völgye multikulturális fesztiválnak, tagja lettem az ÚJ SZÍNHÁZNAK, ám Dörner Gy. igazgatóvá válásakor ettől az intézménytől megváltam.

Azóta alkalmi társulatokban léptem föl, de 2012 januárjától – egy politikai tömegrendezvényt követően – az ilyen fölkérések fokozatosan elmaradtak, ahogy a rádiós-, szinkron-, film-, tévéprodukciók béli »munkák« is. 2016-tól kisebb szerepekben nyugdíjas színművészként a József Attila Színházban léptem föl. Nagy öröm volt. 2022-től ezek a szerepek fokozatosan (a repertoár változásai miatt) elmaradtak, 2023-ban csak 3-4 alkalommal lépem föl.

Hogy a SZÍNHÁZ életem eddigi – szinte-egészét betöltötte, nem szorul magyarázatra. Tapasztalatból tudom, hogy a színházak »hátsó«-művész portája milyen kényes-fontos hely. Legendákat ismerek ebből a világból (FIFINÉNI Hevesi Sándor tér, Zsaninéni – Miskolc, Zsebeházi úr – Merlin…)

Nyugdíjas vagyok (kevés), albérletben élek. Két 18 év alatti gyerekünktől, (Sára, Márton) és édesanyjuktól (Balogh É. Gabriella) külön élek. Szellemi, egészségi, fizikai állapotom jó.

A szükséges Erkölcsi bizonyítványt január 2-án, a Kormányablak megnyitásakor remélem megszerzem, s tudom csatolni.

Fényképeim nagy számban láthatók az interneten”

– írta.

Beszámoltunk róla, hogy az elmúlt hetekben több ismert nyugdíjas színművész is kitálalt: a járandóságukból jó, ha a rezsire futja. A múlt héten a Magdi anyusként ismert és szeretett Fodor Zsóka fakadt ki. Ha nem vállalna munkát, kis túlzással éhen halna. Pár hete Pásztor Erzsi mondott komoly kritikát Orbán Viktorék rendszeréről.

(Galkó Balázs/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek