Súlyos stikli: Kiderült, mire szórták el a százmilliókat Orbánék a rászorulók pénzéből

Pont a választások előtt.

A Sztojka Attila fideszes parlamenti képviselő, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos nevével korábban fémjelzett Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság 348 millió forintos keretösszegű pályázatot írt ki roma modellprogramok támogatására.

Ebből a Farkas Flórián szülőfalujában, Tiszaroffon működő roma nemzetiségi önkormányzat 4,2 millió forintot nyert el.

A pályázati pénz egy részét „hagyományőrző” disznóvágásra fordították

– írta meg a nepszava.hu.

A Szolnoktól mintegy harminc kilométerre lévő tiszaroffi eseményen készült fotókat a helyi roma nemzetiségi önkormányzat egyik képviselője osztotta meg a közösségi oldalán, akinek profilképén ez áll: „Én is a CiKöSz-t támogatom!

A fotókon többen előre legyártott táblákat tartanak a kezükben, rajtuk az elnyert pályázat kódjával és a magyar címerrel, valamint feliratokkal: Belügyminisztérium, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos, Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság.

Mindezt éppen a tavasszal esedékes önkormányzati választások előtt. Márpedig ezzel a CiKösz (Cigány Közösségek Szövetsége) szavazatait biztosítják.

A Belügyminisztériumtól elnyert támogatásból 1,2 millió infrastrukturális fejlesztésre, ingatlanok karbantartására volt felhasználható, a fennmaradó 3 millió pedig a „roma közösség fejlesztését, kulturális értékek és javak megőrzését, a romák társadalmi és munkaerő-piaci integrációjának elősegítését” szolgálta eredetileg. A disznóvágást ez utóbbi keretből finanszírozták.

Valódi Hírek