Letagadták Orbánék a botrányos értesülést, de mégis megvalósult, amit Pintérnél terveztek

Mire derülhet még fény?

Bár az Orbán-kormány tagadta, úgy tűnik, 2023-ban csak sikerült kicsikarni egy kis fizetésemelést. Ha nem is a pedagógusoknak,

Pintér Sándor belügyminiszter és a Belügyminisztérium összes államtitkára 17,5 százalékos bérfejlesztést kapott.

Ahogyan írtuk, Orbán Viktor tavaly decemberben már közölte: a 2024-es év egyik legfontosabb feladata a politikusok fizetésének rendezése (sic!).

Ez kifejezetten érdekes annak fényében, hogy a Miniszterelnöki Kormányiroda szeptemberben még azt állította, tavaly sem a miniszterek, sem az államtitkárok, de még a kormánybiztosok és miniszterelnöki megbízottak fizetése sem nőtt.

A kormány oldalára feltöltött dokumentumokat a 24.hu szúrta ki. A többi minisztérium 2022 óta nem közölt adatokat, így nem tudhatjuk, máshol is emeltek-e fű alatt, vagy a Belügyminisztérium volt az egyetlen.

Egy 2022. júniusi jogszabály-módosítás után az összes politikai vezető illetményét a kormányfő határozza meg. Orbán élt is a lehetőséggel, és ötödik

kormányának megalakulása után átlagosan 33 százalékkal megemelte a miniszterek fizetését.

Persze az Európa-rekorder infláció a politikusok fizetésének értékét is csökkentette, így valószínűleg „hatalmas” szükség volt a bérrendezésre. Pintér Sándor mindenesetre megnyugodhat:

a fizetése 462 ezer forinttal emelkedett, így havonta 3 millió 95 ezer forintot kap miniszterként.

Lássuk be, ez nem is olyan rossz.

Valódi Hírek