Itt a bizonyíték: Hiába hantáznak összevissza Orbánék, óriási baj van Magyarországon

Ezt nem teszik ki az ablakba.

Olyan adatok derültek ki, amelyek alapján megdől az Orbán-kormány minden propagandisztikus szólama arról, hogy mennyire jól élnek a magyarok vagy, hogy milyen”jól teljesít” Magyarország Orbán Viktorék kormányzása alatt. Mint az mfor.hu írta, nem egyszerűen megelőzte a kanyarban Magyarországot a legtöbb hasonló helyzetből induló ország,

hanem köröket vert rá.

Kiemelték, hogy Magyarország történelmi lehetőségek sorát szalasztotta el az elmúlt évtized alatt, amelyben a magyar miniszterelnök szerepe megkerülhetetlen. Emlékeztettek, hogy az elmúlt napokban a magyar sajtóban is végigsöpört a hír, hogy az Eurostat legfrissebb adatai szerint Magyarország az unió második legszegényebb tagállamának címét „nyerte el”.

A tényleges egyéni fogyasztást (actual individual consumption – AIC) tekintve a többi régiós országhoz hasonlóan ugyan hazánk is némileg felzárkózott az elmúlt években az uniós átlaghoz, viszont figyelemre méltó adat, hogy ebben a mutatóban csupán 1 százalékot sikerült javítanunk 2020-hoz képest.

Mindennek fényében némileg érdekesen cseng az a kormányzati narratíva, miszerint hazánk „gazdasági fejlettsége” tekintetében is Ausztria nyomában vágtat(na), illetve arra is felkapja a fejét az ember, hogy Orbánék szerint a magyar családok egyre jobban élnek – ezt elég egyértelműen cáfolja a valóság, ugyanis a magyar AIC-re vonatkozó adatok

rendkívül lesújtó képet mutatnak Magyarországról.

Az első mérföldkő 2004 volt, amikor hazánk EU-csatlakozásával történelmi esély nyílt meg Magyarország előtt. A lap részletesen ismertette az adatokat 2010-től is, amikor elkezdtek teljhatalommal kormányozni Orbán Viktorék. Beszámolójukban az adatokat választási ciklusok szerint közölték.

Mint írták, Magyarország 2004-ben a történelmileg talán kicsit szerencsésebb örökségű Szlovénia és Csehország mögött a harmadik helyen állt az egykori szocialista országok között 64 százalékkal, kényelmes előnyben mondjuk Szlovákia (58), a balti államok, és különösen Románia és Bulgária (40-40 százalék) előtt.

Forrás: mfor.hu

Forrás: mfor.hu

Forrás: mfor.hu

Forrás: mfor.hu

Forrás: mfor.hu

Megállapították: Magyarország úgy zárkózott fel a nyugati életszínvonalhoz, hogy közben sorra húztak el mellette a posztszocialista blokk országai. Így kijelenthető, hogy

Magyarország az EU-csatlakozás kínálta történelmi esélyt rendkívül rosszul tudta csak kihasználni.

Felhívták arra a figyelmet, hogy ezek a 2022-es adatok, vagyis az Európa-rekorder inflációval, az uniós források befagyasztásával fémjelzett idei számok minden bizonnyal még gyengébbek lehetnek.

 

Valódi Hírek