Hanyatt esel, ha megtudod, milyen programra vitte a Fidesz-képviselő iskolaigazgató a diákokat

Mi jöhet még?

Január 19-én pénteken olyan programot szervezett a fideszes képviselő, egyben a székesfehérvári Felsővárosi Általános Iskola igazgatója, Földi Zoltán, amitől nekünk is leesett az állunk.

Templomölelésre vitte iskolaidőben az általános iskola tanulóit.

Székesfehérvár honlapjának tájékoztatása szerint „az esemény célja évről évre megmutatni a helyi gyerekeknek, hogy Székesfehérvár monumentális épülete milyen értéket képviselt a múltban és mit ad a mai kor emberének”.

A templomölelés, úgy tűnik, nem szokatlan a városban. Az általános iskolásokat már 2023-ban is kivezényelték a programra. „A Felsővárosi Általános Iskola diákjait várták a Szent Sebestyén-templom körbeölelésre, előtte a tanulók orgonamuzsikát és ünnepi éneket hallgattak a templomban” – olvasható a város honlapján.

Földi Zoltán már akkor arról beszélt, hogy „ha ezt a mai fiatalokban elültetjük és évről évre gyomlálgatjuk, rendezgetjük, akkor a hagyományok tartalmasak lesznek a jövő nemzedékek számára is”.

Igaz, ez a PISA-tesztek eredményein nem látszik majd.

Megírtuk, hogy a matematikai tesztek eredménye komoly aggodalomra ad okot. A tanulók 30%-a elvérzett, azaz

azt sem tudják, hogy lehet az árakat átváltani más pénznemre vagy két város közti alternatív útvonalakat összehasonlítani.

A szövegértési készségek sem jósolnak szebb jövőt: bár a diákok 74%-a meg tudja határozni egy közepes terjedelmű szöveg fő gondolatát,

26% funkcionális analfabétának tekinthető.

(via 444.hu)

Valódi Hírek