Az árnyékkormány két súlyos kérdéssel fordul Pintér Sándorhoz a választások után bevezetendő megszorítások miatt

Az értesülések szerint újabb súlyos megszorításokra készül a kormány az önkormányzati választások után.

A hvg.hu értesült kormányzati forrásokra hivatkozva, hogy Orbán Viktor kabinete mintegy 60 iskola bezárására készül az önkormányzati választás után. Ha ez igaz, akkor ez újabb súlyos csapás a magyar vidéknek, hiszen 60, jellemzően vidéki iskola bezárásáról szólnak a hírek – hívta fel a figyelmet Barkóczi Balázs pénteki online sajtótájékoztatóján.

Közel 5 hónap van még az önkormányzati választásokig, de ha igazak a hírek, akkor már most tudjuk, hogy milyen

megszorítások jöhetnek a választás után.

A kormány eddig pedagógushiánnyal és elmaradó tanórákkal próbálta fizetős magániskolákba terelni a magyarokat, az iskolabezárás viszont egy teljesen új szintet képvisel ebben – mondta az oktatási árnyékminiszter, megjegyezve: azon már meg sem lepődnek, hogy vidéki iskolákat fenyegethet a bezárás réme, hiszen a vasúti szárnyvonalak bezárásával

az Orbán-kormány már elkezdte a magyar vidéket sújtó megszorító programját.

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul Pintér Sándorhoz:

  • „Igaz, hogy mintegy 60 iskolát fognak bezárni az önkormányzati választás után?”
  • „Amennyiben igaz, mondják el, hogy pontosan hol és mely iskolákat akarják bezárni, hol akarják oktatás nélkül hagyni a magyar gyerekeket!”

Akárhol is sújtja a kormány megszorítással az oktatást, akárhol is zár be iskolákat, az érintetteknek joguk van tudni róla, hogy ne nyáron, az utolsó pillanatban maradjon a gyermekük oktatás nélkül! – hangsúlyozta Barkóczi Balázs.

Megjegyezte: a Dobrev Klára vezette árnyékkormány éppen azért készül szociáldemokrata fordulatra a kormányváltás után, hogy

véget vessen az állami oktatás leépítésének.

Egyetlen kormány sem teheti meg, hogy fizetős magániskolába kényszerítse a gyermekeket az állami oktatás szétverésével és az iskolák bezárásával! – fogalmazott az oktatási árnyékminiszter, majd hozzátette:

„Szociáldemokraták vagyunk, ezért magánkórházak és magániskolák helyett erős állami egészségügyet és oktatást, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk!”

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

FRISSÍTÉS 14:34-kor: A felvetésekre a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára reagált, aki tagadta a felvetést, és heves gyurcsányozásba kezdett. Rétvári Bencét láthatóan érzékenyen érintették a kiszivárgott hírek.

Totális hazug álhír, hogy iskolabezárásokat tervezne a kormány

– állította Rétvári Bence. Megjegyezzük: a „hazug álhír” kifejezésben kétszeres tagadás szerepel, így az épp az ellenkezőjét jelenti annak, mint amit mondani szándékozott. A kifejezés jelentése valójában: igaz hír.

Hozzáfűzte, „iskolákat Gyurcsányék zártak be, tanárokat Gyurcsányék tettek utcára; a dollárbaloldal ha tehetné, akkor most már az LMBTQ-propagandát is rászabadítaná az iskolákra és az óvodákra” – dühöngött a központi utasítás szerint, érdemi érvek nélkül.

Valódi Hírek