Megszólalt a szakorvos, miután két nő meghalt szülés után a nyíregyházi kórházban: Sokkoló részletek derültek ki

Szerinte furcsa, hogy egyszerre történt a két haláleset.

Pénteken megírtuk, hogy két napon belül két nő is meghalt szülés után a nyíregyházi kórházban.

Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség szóvivője a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórházban történt halálesetekkel kapcsolatban az RTL Híradónak azt közölte: egyelőre gyanúsítotti kihallgatás még nem történt az ügyben, de a hatóságok nyomozást indítottak.

Az ügyészségi szóvivő elmondta: az elhunyt édesanya férje tett feljelentést, aki kérte felesége halálának körülményeinek kivizsgálását. Az asszony miután életet adott ikerlányainak néhány órával később

rosszul lett, és meghalt, majd egy nappal később egy máriapócsi anya is elhunyt.

A kórház mindkét esetben belső vizsgálatot is indított, szerintük a két tragédia között nincs összefüggés. Állították, mindkét nőnél „előre nem látható események történtek”, amelyeket „a szakszerű ellátás ellenére sem tudtak visszafordítani”.

Az üggyel kapcsolatban az RTL Híradó egy szülész-nőgyógyász szakorvost is megszólaltatott, aki egészen különös dolgokra hívta fel a figyelmet az esettel kapcsolatban. Lakatos Kornél jelezte, rendkívül ritkán fordulnak elő hasonló esetek.

„Nagyon furcsa, hogy ez a két eset egymásután történt.

Visszaemlékezve, az elmúlt 10 évből talán 3-4-szer láttam ilyet”

– fogalmazott a szakember, hozzátéve: Magyarországon a leggyakoribb oka annak, hogy egy kismama életét veszti a szüléskor és a szülés utáni időszakban, a vérzés, még így is extrém ritka.

A csatornának nyilatkozó szülész-nőgyógyász elmondta, véralvadási zavar nélkül is előfordulhat szülés utáni vérzés. Erre azok a kismamák hajlamosabbak, akik nem először szülnek, vagy akiknek a szokásosnál több a magzatvizük – ismertette.

A szakorvos hozzátette, előfordul, hogy trombózis okozza egy kismama halálát.

„Nincsen hivatalos utasítás, hogy ilyenkor gyermekágyban kell-e adni olyan gyógyszert, amely a trombózist megelőzi. Több magyarországi kórházban császármetszés után adunk vérhígítót, olyan gyógyszert, amely a trombózist meggátolja”

– mondta Lakatos Kornél.

„A nyíregyházi kórház én úgy gondolom, hogy az egy hentestelep!

Tehát ez nem így működik, hogy bemegy egy anyuka szülni, és akkor halva jön ki?!”

– hangzik el a csatorna riportjában.

Videó:

(Címlapkép: illusztráció)

Valódi Hírek