Tragédia Magyarországon: Két nő meghalt szülés után a nyíregyházi kórházban

Az intézmény közölte, „előre nem látható események” történtek.

Két napon belül két kismama meghalt szülés után a nyíregyházi kórházban – közölte az RTL Híradó.

Még novemberben szülte meg kisfiát császármetszéssel egy 33 éves háromgyerekes máriapócsi édesanya, aki a beavatkozást követően az intenzív osztályra került. Az asszony húga azt mondta, Nikoletta jól viselte a terhességet, azonban a 9. hónapban egy vérvizsgálat véralvadási problémákat mutatott ki nála. Gyógyszereket kapott, amelyektől jobban lett, de a szülést még így is előre kellett hozni.

„Elvitték a szülészeti megfigyelőbe, majd késő este átvitték az intenzív osztályra. Éjfélre még bementünk és azt mondta a doktor úr, hogy bízik a legjobbakban, a párjának megmutatta a gépeket, nézze meg, hogy minden rendben van. És működik minden.

És kettő óra 55-kor meghalt a nővérem”

– mondta Nikoletta testvére.

A hozzátartozók elmondták, jelenleg az orvosi papírokra várnak, hogy kiderüljön, mi okozta az anya halálát. A csatornának annyit elmondtak, hogy Nikoletta a szülészeti megfigyelőben egy szobában volt egy újfehértói kismamával, Renátával, aki egy nappal korábban szintén császármetszéssel adott életet ikerlányainak,

de a műtétet követően néhány órával ő is rosszul lett és meghalt.

A csatorna kérdésekkel fordult az ügyben a kórházhoz. Az intézmény azt közölte: mindkét ügyben belső vizsgálat indult és hozzátették, a két eset között nincs összefüggés. Szerintük mindkét kismamánál „előre nem látható események” következtek be, amelyeket „a szakszerű ellátás ellenére sem tudtak visszafordítani”.

Videó:

Valódi Hírek