Óriásit változik hétvégén az időjárás: Jönnek a mínuszok, beköszönt a lehűlés

Északkeleten továbbra is előfordulhat hószállingózás.

A most még a Dunántúl fölött lévő felhőzet lassanként az ország északkeleti fele fölé mozdul el, így a nap nagyobb részében az ország délnyugati felén napos időre van kilátás, ugyanakkor északkeleten délelőttől, a déli óráktól kezdődően többfelé erősen felhős vagy borult égre számíthatunk, ahol továbbra is előfordulhat hószállingózás – közölte friss előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Azt írták, az északnyugati, északi szél többfelé megélénkül, de olykor erős széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos tájakon 0 és +4 fok között, míg keleten -2, -1 fok körül valószínű. Késő este -6, -1 fok valószínű.

Szombat este az ország északkeleti felén jellemzően közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, másutt a derült időt követően észak felől fátyolfelhők érkeznek. Az északi és keleti határ mentén hószállingózásra továbbra is lehet számítani. A nyugati, délnyugati szél az ország északi felén élénk maradhat, reggelre jellemzően -8 és -2 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap délelőtt általában gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég. Csapadék általában nem várható, de az északi, északkeleti határ közelében néhol előfordulhat hószállingózás. A szélvédett tájakon ködfoltokra is számíthatunk. A nyugati, északnyugati, majd délnyugati szél sokfelé megélénkül, az északi országrészben helyenként megerősödik. Kora délután 1 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Forrás: met.hu

(met.hu nyomán)

 

Valódi Hírek