Testi sértés miatt másodfokon is elítélték a zaklatási botrányba keveredett Donáth Lászlót

Az eljárás tovább folytatódik.

A Fővárosi Törvényszék másodfokon megváltoztatta a kerületi bíróság ítéletét abban a büntetőügyben, amely egy lelkész ellen indult testi sértés és kétrendbeli folytatólagosan elkövetett szeméremsértés vétsége miatt – közölte a Fővárosi Törvényszék.

Az elsőfokú ítéletet a szeméremsértés vétsége vonatkozásában a másodfokú bíróság hatályon kívül helyezte és az eljárást megszüntette, továbbá a kiszabott pénzbüntetés napi tételének számát 400-ról 100-ra mérsékelte, így a vádlottnak 1 millió forint helyett 250 ezer forintot kell megfizetnie – írták.

Donáth László volt MSZP-s képviselővel szemben korábban azért indult eljárás, mert a vádirat szerint vezetői pozíciójával és hatalmi helyzetével visszaélve többször akarata ellenére, munkavégzés közben testszerte megérintette munkatársát, és sze*uális tartalmú ajánlatokat tett neki.

Az elsőfokú ítélet szerint Donáth egy konfliktus során felindultságból, szemből, kis erővel megszorította a takarítónő nyakát, mert a nő a takarítóeszköz tároló kocsit egy festmény előtt hagyta, annak ellenére, hogy ezt Donáth többször is megtiltotta neki.

„A sértett 2019. június 8-án a takarítóeszköz tárolására szolgáló kocsit egy festmény előtt hagyta, annak ellenére, hogy ezt a vádlott korábban megtiltotta. Amikor a terhelt észlelte, hogy a sértett megszegte az utasítását, felelősségre vonta, majd fenyegetőként értékelhető kifejezés használata mellett,

két kézzel megfogta a nyakát, amelyet kis erővel rövid ideig meg is szorított.

A sértett 2019. június 12-én joghatályos magánindítványt terjesztett elő, amelyben a testi sértés mellett nyilatkozott a 2017 májusa és 2019 áprilisa között történt szeméremsértés vétségét érintő körülményekről is”

– olvasható a közleményben.

A momentumos Donáth Anna apja első fokon még 600 ezer forintos pénzbüntetést kapott becsületsértésért, de ezt az ítéletet a Fővárosi Törvényszék tavaly szeptemberben hatályon kívül helyezte, és a bíróságot új eljárás lefolytatására kötelezte, így az ügy visszakerült a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságra.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész fellebbezést nyújtott be. Az eljárás a Fővárosi Ítélőtáblán fog folytatódni.

(fovarositorvenyszek.birosag.hu nyomán)

Valódi Hírek