Nemes Gábor: Van Lázár Jánosnak egy jó ajánlatom!

Vélemény.

Helló, Lázár!

Ha Budapestet nem akarod szívatni, akkor az országot miért is?

Lázár János a tarifarendszer átalakításának, a jegy és bérletrendszer egyszerűsítésének bejelentése mögé ügyesen eldugott egy nem éppen jelentéktelen tényt. További jelentős kedvezményeket kapnak ugyanis a Magyar igazolvánnyal rendelkező

külhoni magyarok, vagyis ingyen utazhatnak.

Az új közlekedési változások mögötti politikai döntések elgondolkodtatóak. Bár a MÁV bejelentése szerint a Magyar igazolvánnyal rendelkezők korlátlanul utazhatnak díjmentesen, de vajon éppen most mi indokolja azt a lépést? Az ilyen kirekesztő intézkedések nem igazán szolgálják a magyar átlagpolgár érdekeit. Ideje lenne átgondolni, milyen hosszú távú, fenntartható változásokra van szükségünk a közlekedéspolitikában!

Azt tudjuk, hogy Lázárnak pénz kell, de ezek a döntések nem a fenntarthatóság irányába mutatnak. Az ügy egyre zavarosabb. Miközben az építési és közlekedési miniszter Pest megyét rá akarja engedni a budapesti közlekedésre a főváros üres pénztárcáján keresztül, elfelejti, hogy nem Budapestet kellene szívatnia és nem is az országot. A legfrissebb közlekedési változások láttán nem mehetünk el szó nélkül a magyar állampolgárok hátrányos megkülönböztetése mellett! Míg a határon túli magyarok korlátlan díjmentes utazásra jogosultak a Magyar igazolvánnyal, a helyi lakosoknak csupán néhány kedvezményes út jár.

Ez egyértelműen diszkriminatív lépés!

Miért kell a saját állampolgárainkat hátrányos helyzetbe hozni? Az egyenlő jogok és esélyek alapján született elvárásoknak meg kell felelnünk, és nem hagyhatjuk figyelmen kívül a helyi lakosok jogait a döntéshozatal során. Vagy a Magyarországon élő, itt adófizető állampolgár másodrendű lenne?

Viszont lenne nekem is egy jó ajánlatom. Hadd utazzon ebben az országban minden külhoni ingyen, cserében pedig hadd utazhassuk be mi is Európát, természetesen ingyen. Szerintem ez egy tök jó ajánlat, nekünk biztosan. Ha egyszer már Budapest tehene megdögölhet, dögöljön meg az országé is.

Valódi Hírek