Mi történt? Navracsics Tibor szerelmet vallott, és teljesen elérzékenyült

A politikus Veszprémben mondott beszédet.

Azt keressük, ami összeköt bennünket, ne pedig azt, ami elválaszt! – mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön Veszprémben, a vármegyeházán tartott évindító fogadáson.

2023-ban a régió közössége megmutathatta magát Európa színpadán az Európa Kulturális Fővárosa Programsorozat keretében, amely során 116 település fogott össze, Veszprém mellett Zala és Somogy vármegyeiek – mondta a politikus, aki reméli, hogy 2024 sikeresebb lesz az elmúlt esztendőnél.

Többek között szót ejtett arról is, hogy az idei évben számos kiemelkedő esemény van a láthatáron, köztük a választások, a labdarúgó Európa-bajnokság, valamint az Európai Unió soros elnöksége.

Számos olyan esemény következik tehát, ami felerősítheti a köztünk lévő ellentétet, éppen ezért nagyon fontos, hogy azt keressük, ami összeköt minket, így tehetünk a legtöbbet környezetünkért, Veszprém vármegyéért – fogalmazott Navracsics Tibor, megjegyezve:

„Mert mindannyian, akik itt vagyunk, azért vagyunk itt, mert

szerelmesek vagyunk Veszprém vármegyébe.

Azt kívánom, hogy 2024-ben minden különbség ellenére továbbra is tudjunk együtt dolgozni.”

A közigazgatási és területfejlesztési miniszter a hét elején nem kecsegtetett jó hírekkel. Mint közölte, tető alá kellett volna hozni egy megállapodást az Európai Bizottsággal még novemberben a modellváltó egyetemek Erasmus(+)-pályázatait illetően, de ez nem sikerült.

Eközben az uniós pénzcsapok is csupán részben nyíltak ki: a hétéves EU-s támogatások egy kisebb tételéről, mintegy 10 milliárd euróról, azaz közel 4000 milliárd forintról döntött úgy a bizottság, hogy feltételesen hozzáférhetővé teszi.

(MTI/VEOL/Nyugati Fény)

Valódi Hírek