Lehullt a lepel: Kiderült, mennyi közpénzt vágott zsebre Mészáros Lőrinc fivére

Ömlik a közpénz Mészárosékhoz.

Ugyan kínosan ügyel arra, hogy kerülje a nyilvánosságot, ám ennek ellenére mégis busás haszonnal gyarapodott a Fidesz-kormány uralma alatt nemcsak Mészáros Lőrinc, hanem a testvére is – hívta fel a figyelmet az rtl.hu.

A portál nyilvános adatbázisokban talált rá Mészáros János állami megbízásaira. Az információk szerint a vizsgált időszakban

nettó 7,6 milliárd forintnyi közbeszerzésben érintettek a felcsúti nagyvállalkozó öccsének cégei.

Mészáros János egyik cége – a 2019-ben megvásárolt Adept Enviro Kft. – már 2023-ban is elnyert egy 2,5 milliárdos keretmegbízást egy Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozó céggel, a Naturaqua Zrt.-vel közös konzorciumban.

Mészáros Jánosnak az év végével is volt mit a tejbe aprítani:

az Energiaügyi Minisztérium ekkor „segítette ki” a céget 4,126 milliárd forinttal.

Mészáros Lőrinc testvérének másik cége, a találó nevű Pegazus Trade Kft. szállítja évek óta a munkaruhákat a Magyar Közútnak: az egyik tavalyi megbízás nettó 371, 6 millió forintot tett ki.

A Magyar Államvasutak (MÁV) zselés akkumulátorok szállítására szintén szerződést kötött a céggel, 47,6 millió forint értékben.

Csütörtökön megírtuk, hogy Mészáros Lőrinc egy Horvátországban található luxushotellel gyarapította vagyonát. Az információk szerint az abbáziai Miramar Hotel a szomszédos ország egyik kimagaslóra értékelt szállodája.

A tulajdonosváltást Kristina Bukovac, a hotel igazgatója jelentette be. Az értesülések szerint a felcsúti milliárdos márciustól veszi át a szállodát, amely 5 létesítményben 108 szobával áll a vendégek rendelkezésére.

Valódi Hírek