Döbbenetes videó került elő Lázár Jánosról: Meglepőt üzent a miniszter a kivándorló magyar fiataloknak

Közölte, „nincs ennél jobb ajánlat”.

Mint megírtuk, az OTP Fáy Alapítvány decemberben publikált reprezentatív kutatásának adatai szerint a magyar 16 és 24 év közötti fiatalok 57 százaléka gondolja azt, hogy tíz éven belül nem Magyarországon fog dolgozni, valamint mindössze 6 százalékuk biztos abban, hogy még 2033-ban is itthon fog élni.

A Népszava egy sajtótájékoztatón csípte el Lázár János építési és közlekedési minisztert, hogy a kínos adatok okairól érdeklődjenek. A miniszter – nem meglepő módon – az érdemi válaszadást mellébeszéléssel kerülte meg.

Azt kérdezték Lázártól, mégis mi lehet annak az oka annak, hogy a Fidesz 13 évnyi kormányzása után a magyar fiatalok többsége rossznak ítéli meg az ország helyzetét, mégpedig olyan mértékben, hogy

94 százalékuk nem is Magyarországon képzeli el a jövőjét.

Lázár János többek között azt mondta, „jó ajánlatnak számít”, ha megnézzük, hogy a győri Audi-gyárban vagy a beszállítóknál mennyit keres egy fiatal, illetve hogy mennyit kereshet majd a Szegeden vagy Debrecenben képülő high-tech iparban.

„Ennél jobb ajánlatot Nyugat-Európában sem fog kapni”

– állította a miniszter.

Lázár arról is beszélt, hogy vélekedése szerint lassult a kivándorlás üteme, és „rengeteg fiatal” tért haza az elmúlt évek során. A miniszter arról nem beszélt, hogy mire alapozza kijelentéseit, ugyanakkor megjegyezzük: a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2023-as szeptemberi adatai szerint a fiatalok közel fele gondolkozik Magyarország elhagyásán.

Az IDEA Intézet vonatkozó kutatásában rámutatott: A KSH adatai szerint 2010 és 2022 között több mint 290 ezer magyarországi felnőtt állampolgár döntött a kivándorlás mellett. 2021-ben több mint 21 ezren, 2022-ben pedig már több mint 26 ezren döntöttek a külföldre költözés mellett. Megállapították:

a 30 év alattiak 40 százaléka valószínűnek tartja, hogy a közeljövőben külföldre költözik.

Videó:

Megjegyezték, a miniszter egyébként többnyire ugyanazokat a paneleket húzta elő tarsolyából, mint néhány hete Rétvári Bence belügyminisztériumi államtitkár, akit ugyanerről kérdeztek.

Kapcsolódó:

Videóval: Sokkoló válaszokat adott Rétvári Bence, mikor az Orbán-kormány bűneiről kérdezték

https://nyugatifeny.hu/2023/12/05/ekkora-baj-van-mar-az-otp-riasztja-a-magyarokat-most-johet-a-legrosszabb

Valódi Hírek