Hatalmas bejelentés: Lázár János otthagyja a parlamentet, kiszáll az országos politikából

Ezt nem láttuk jönni.

Vasárnap este a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be Lázár János, hogy hat ciklusnyi képviselőség után, 2026-ban nem indul újra parlamenti képviselői mandátumért.

Lázár posztját változtatás nélkül idézzük alább:

Számomra 2024 a korszakváltás éve. Nemcsak az Építési és Közlekedési Minisztériumhoz tartozó ágazatokban, az építések, az állami beruházások és a közlekedés terén, de a saját politikai pályámon is.

Hat országgyűlési ciklus, azaz közel negyedszázadnyi képviselőség után, 2026-ban nem indulok újabb, egyéni parlamenti mandátumért a választókerületben. Az elmúlt évek közös eredményeire, az ígéretek teljesítésére, a többször megerősített felhatalmazásra büszke vagyok.

Köszönettel tartozom érte a választóimnak és a támogatóimnak, a munkatársaimnak és a családomnak. Életemnek ezt a korszakát most lezárom. Ezt a ciklust követően egyéni választókerületi képviselő már nem leszek, de politikus maradok: a szűkebb és a tágabb pátriám, a magyar vidék és az Alföld, a politikai közösségem és a pártom továbbra is számíthat a munkámra.

A szülővárosomban azonban gyökeres változásra van szükség. Hódmezővásárhely ma végletekig megosztott, egyre jobban lemaradó város. Ha ezen változtatni akarunk, kevesebb pártpolitizálásra és több munkára, kevesebb vitára és több közös nevezőre van szükség. Az új műsorhoz pedig új férfi kell. Vagy nő – majd a választók eldöntik.

Teljes sorcserére van szükség a városban: 2024-ben új polgármesterre, 2026-ban pedig új országgyűlési képviselőre. Ennek a megújulásnak én elősegítője, nem pedig akadálya leszek.

Csak a vásárhelyieken múlik, hogy idén nyáron elindítják-e azt a változást, amely 2026-ban kiteljesedhet, és új korszakot nyithat a város és a térség életében. A lehetőség adott, jó lelkiismerettel biztatom a honfitársaimat arra, hogy éljenek vele.


.

Valódi Hírek