Felkavaró hírek érkeztek a Nemzeti Színház megsérült színészeiről

Egyelőre még nem térhetnek vissza a színpadra.

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója korábban még arról beszélt, hogy a súlyos balesetet szenvedő színészek fel fognak épülni, és februárban visszatérhetnek majd a színpadra. Ugyanakkor a frissen közzétett műsortervből kiderült, márciusig mindenképpen beugrós kollégákkal helyettesítik a Nemzeti Színház megsérült művészeit.

„A balesetet szenvedő két színészünk, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó alapemberei a színháznak és nagyon várjuk őket vissza. Örülünk, amikor a felépülésükről hallunk. A színház repertoárjának majd felében érintettek. Ahhoz, hogy létezzünk, beugrópróbákat kell csinálni: nagyrészt erről szólnak a hétköznapjaink. Az előadásainkat próbáljuk életben tartani,

és ez így lesz január végéig”

magyarázta Vidnyánszky decemberben a Magyar Nemzet nevű médiaterméknek.

Az igazgató ekkor azt is elmondta, hogy ugyan „a színház veszélyes üzem”, a balesettel kapcsolatban szerinte „egyszemélyi felelősség nem állapítható meg”, ezért pedig inkább vissza is vonta a korábban felajánlott lemondását.

A Blikk most arra hívta fel a figyelmet, hogy a februári műsorterv viszont visszaigazolta, hogy a baleset utáni feltételezések igazak voltak:

a két művész felépülése valóban hónapokig is eltarthat.

A lap információi szerint Horváth Lajos Ottónak a keze, míg Szász Júliának a lába és a mellkasa sérült meg.

Kapcsolódó:

Váratlan fordulat: Súlyos döntést hozott Vidnyánszky Attila a Nemzetiben történt baleset után

https://nyugatifeny.hu/2023/12/19/videoval-megtorte-a-csendet-vidnyanszky-attila-a-nemzetiben-tortent-baleset-utan-es-maris-furcsakat-mondott

Valódi Hírek