Orbánék újabb hitelfelvétellel adósítják el a magyarokat – az árnyékkormány véget vetne az állami pazarlásnak

A magyar kormánynak a jelek szerint semmi sem elég drága a reptérvásárláshoz.

Semmi sem elég drága Orbán Viktornak, hogy megszerezhesse a Liszt Ferenc Nemzetközi Repteret – mutatott rá Dávid Ferenc lapunkhoz eljuttatott pénteki közleményében.

A gazdasági árnyékminiszter rámutatott, hogy mivel nincs elég pénz a költségvetésben a reptérvásárlásra, az Orbán-kormány újabb 860 milliárd forintos hitelt vett fel amerikai dollárban, miközben már most Magyarország fizeti GDP-arányosan a legtöbb kamatot az államadóssága után az Európai Unióban.
​​​​​​
Az árnyékkormány szerint Orbán Viktor hosszú évtizedekre eladósítja a magyar embereket, hogy megszerezhesse a budapesti nemzetközi repteret a milliárdos barátainak.

Miközben a reptérvásárlás csak Orbán kiválasztott üzleti köreinek fog hasznot hajtani, addig a magyarok fizethetik az adókon keresztül a vásárlásra felvett hatalmas hitelek kamatait – figyelmeztetett Dávid Ferenc, hozzátéve, hogy a növekvő kamatkiadások miatt tovább fog nőni a költségvetési hiány, így

az Orbán-kormány újabb és újabb megszorításokkal fogja sújtani a magyar embereket.

„A Dobrev Klára vezette árnyékkormány azonban szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után.

Véget vetünk az állami pazarlásnak, elhárítjuk az adósságcsapdát, mert a mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk”

– hangsúlyozta a gazdasági árnyékminiszter.

Valódi Hírek