Megvan, hol bérelhetnek irodákat a NER-es vállalkozóktól a kormányzati intézmények

Kell a bevétel.

A Telex által megszerzett dokumentumokból kiderül, hogy a Hernádi Zsolték által felépített Mol-torony és annak szomszédsága nem marad kihasználatlanul: a NER-es vállalkozók már dörzsölhetik a markukat.

A Lágymányosi öbölben a Mol felhőkarcolója csak az első fecske volt, a BudaPart projekt keretében irodaházak és lakóházak tömkelegét építik fel a Nádorkert városrészben.

Az Orbán Viktor haverja, Garancsi István által vezetett Market Építő Zrt. kapta 2019-ben a megbízást az új Mol-székház felépítésére a Kopaszi-gátnál. A BudaPart projekt azonban ezzel nem ért véget, sőt.

A MÁV-csoport, az Állami Számvevőszék, a Nemzeti Választási Iroda és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala is ott bérelhet majd irodát.

Az irodaházakat csak 2024-ben kezdik el felhúzni, de a biztos bérlők komoly „segítséget” jelentenek majd a projekt mögött álló üzleti körnek. A BudaParton épülő irodaházak megrendelője a Kopaszi Gát Zrt., az ingatlanfejlesztő a Property Market Kft., utóbbi a Market-csoport részeként Garancsi István és Scheer Sándor tulajdonában van.

A Kopaszi Gát Zrt-nek négy tulajdonosa van:a Hernádi Zsolt tulajdonában álló 4Z Investments Zrt., a Garancsi István tulajdonában álló Sinus Investment Zrt., a Market-csoport részét képező Market Asset Management Zrt. és a Főnix Vagyonkezelő tulajdonában álló Dam Invest Kft., amely mögött Tiborcz István tűnik fel.

Mivel az állami intézmények előre jelezték, hogy beköltöznek a még fel sem épült irodákba, a befektetők nyugodtan hátradőlhetnek.

Valódi Hírek