Varga Mihály pár százmillió euróval törölheti le a könnyeit, miután Nagy Márton kicsinálta

Kívülről úgy tűnik, minden miniszter boldog.

„Újabb 170 milliárd forint uniós forrás érkezett Magyarországra”

– írta ki kedden Facebookoldalára Varga Mihály pénzügyminiszter.

A miniszter azt is hozzátette hozzászólásában, hogy „ezzel az elmúlt öt napban összesen 470 milliárd forint hazánknak járó uniós forrást kaptunk meg”.

A kedden megérkezett 170 milliárd forintnyi uniós pénzösszeg 445 millió eurót takar – tehát 382 forintos mai, jegybank által közölt középárfolyammal számolt Varga.

240 millió euró az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program Plusz (IKOP PLUSZ) keretében érkezett. Ez a pénzösszeg „a magyarországi kötöttpályás, közúti, kerékpárúti és kikötői beruházások megvalósítására” költhető el.

205 millió euró pedig a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (GINOP PLUSZ) pénzeit takarja. Ez a keret a „a gazdasági növekedést, a hazai vállalkozások versenyképességének fokozását és a teljes foglalkoztatás elérését támogatja a pályázataival”. Ez az összeg vállalkozásfejlesztésre, kutatásra, fejlesztésre és innovációra, fenntartható munkaerőpiacra, felsőoktatásra, valamint szakképzésre költhető.

Varga Mihályra ráfért, hogy egy kis jó hírt közölhessen, hiszen év végén alaposan megnyirbálta a hatásköreit Orbán Viktor. Január 1-jétől lényegileg Nagy Márton lett a gazdaság tényleges irányításáért felelős miniszter, holott Varga felelt ezért a területért az elmúlt 10 évben.

Valódi Hírek