Érik a nagy baj, már a mentőszolgálat riasztja a lakosságot (+fotó)

Jobb félni, mint megijedni!

A szilveszter veszélyeire figyelmeztetett az Országos Mentőszolgálat pénteken a közösségi oldalán.

Mint írták, a meteorológiai előrejelzések szerint az év utolsó estéjén az ország több pontján hideg lesz, így egy utcán fekvő ember testhőmérséklete 10-20 perc alatt is veszélyesen csökkenhet.

Hozzátették, hogy a hiedelemmel ellentétben az alkohol nem melegít fel a téli éjszakán, sőt, az italozás megbéníthatja a szervezet hőszabályozását, ami még gyorsabb kihűléshez vezethet.

Hangsúlyozták, hogy a pirotechnikai eszközök, például a tűzijátékok is komoly sérüléseket okozhatnak, a házilag barkácsolt, illetve illegálisan beszerzett eszközök pedig még balesetveszélyesebbek, ezektől óva intenek mindenkit.

A mentők megerősített szolgálattal készülnek december 31-re, ilyenkor a segélyhívások, valamint a mentési feladatok száma is megsokszorozódik – részletezték a Facebookon.

Egy másik posztjukban kifejtették: minden évben találkoznak olyan pirotechnikai eszközök által okozott balesetekkel, amelyek életre szóló károsodást okoznak. Bejegyzésükkel arra akarják felhívni a figyelmet, hogy egyáltalán nem éri meg hasonló eszközöket használni. Reményeik szerint a megosztott fotóval sikerül csökkenteni a petárdabalesetek számát:

(Országos Mentőszolgálat/Facebook)

(Kiemelt képünk illusztráció)

Kapcsolódó cikk:

https://nyugatifeny.hu/2023/12/29/kiadtak-a-veszelyjelzest-ha-nem-vigyazol-zacher-gabor-fog-kelteni-ujev-napjan-video 

Valódi Hírek