Kiadták a riasztást: Ködbe borul az ország, óriási veszélyekre figyelmeztettek

Óvatosan az utakon.

Csütörtökön a legtöbb napsütés a délnyugati, déli részeken várható, másutt lehetnek hosszabb ideig, elsősorban északon akár egész nap borult, párás, foltokban ködös tájak is. Ott szitálás előfordulhat. A déli, délnyugati szél nagyobb területen a Dél-Dunántúlon élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet a naposabb részeken 8 és 15, a borongós, főként északi tájakon 3 és 7 fok között valószínű – közölte friss előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A szakszolgálat veszélyjelzést adott ki, amelyben arra figyelmeztettek, hogy a naplementét követően

egyre nagyobb területen romlanak a látási viszonyok, többfelé képződhet köd az országban.

Azt írták, napközben főként az északkeleti tájakon maradhat egész nap ködös az idő, másutt javulhatnak a látási viszonyok.

Az időkép.hu előrejelzése szerint pénteken is többfelé ködös lesz a reggel. Ekkor főként északon, északkeleten ragadhat be a köd és rétegfelhőzet, míg máshol több órára kisüthet a nap. Számottevő csapadék továbbra sem várható. A délnyugati szél keleten, északkeleten és a Dunántúl déli tájain többfelé megélénkül. Napközben 4 és 13 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton északon, északnyugaton ismét ködösen indulhat a reggel. Hajnalban helyenként gyenge eső, a ködös tájakon szitálás is kialakulhat. Napközben hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap, számottevő csapadék nem várható. Északon megélénkülhet a nyugatias szél. Kora délután 5-13 fokot mérhetünk.

Vasárnap, Szilveszter napján is számítani lehet hajnali pára, köd kialakulására, amely néhol északon tartósan megmaradhat. Máshol viszont napos, enyhe időre van kilátás. A délies szél a Dunántúl északi felén erős, néhol viharossá fokozódhat. A csúcshőmérséklet 4-13 fok között alakulhat. Éjjel nyugat felől csapadék érkezhet.

Forrás: met.hu

Valódi Hírek