Most van gáz: Nyomozást rendeltek el Orbán Viktorék ellen

Hadházy Ákos tett feljelentést az ügyben pár hónapja.

A IX. kerületi ügyészség elrendelte a nyomozást Orbán Viktorék angol nyelvű honlapja, a primeminister.hu miatt – osztotta meg Hadházy Ákos a közösségi oldalán szerdán.

A weboldalról már korábban is írtunk: Hadházy tett feljelentést a honlap miatt még szeptemberben. Részletezése szerint „egy külön angol nyelvű honlap létrehozását és 22 hónapos üzemeltetését rendelte meg a kormány” – mindezt persze az adófizetők pénzéből közel 75 millió forint értékben.

A weboldalnak 2022 december végéig kellett volna üzemelnie, de

már jóval korábban beszüntették a bejegyzések közzétételét.

A honlapról a miniszterelnök eredeti weboldalára irányították a látogatókat.

Teljes terjedelmében idézzük Hadházy Ákos Facebook-bejegyzését:

„Karácsonyi meglepetés! A IX. kerületi ügyészség mégis ELRENDELTE A NYOMOZÁST A MINISZTERELNÖK ANGOL NYELVŰ HONLAPJA , a primeminister.hu ügyében!!

Korábban beszámoltam róla, hogy a rendőrség korábban nevetséges indokkal utasította el a vizsgálatot az Orbán angol nyelvű honlapja miatt tett feljelentésemet követően.

A feljelentést azért tettem, mert egyrészt a 75 milliós (!) ár egészen pofátlanul túlárazott, másrészt

a honlap csak 13 hónapon keresztül (a 22-es választás másnapjáig) működgetett,

pedig 22 hónapig kellett volna.

A rendőrség egészen pofátlanul azzal az »érvvel« dobta vissza a feljelentést, hogy az még nem jelent semmit, nem gyanús, ha az állam valamit a piaci ár többszöröséért vesz meg.

Nos, az ezt felülbíráló kerületi ügyész indoklását szó szerint idemásolom , mert olyan szép:

»A feljelentést, a nyomozó hatóság határozatait és a felülbírálati indítványt megvizsgáltam és megállapítottam, hogy az ügyben

a feljelentés elutasítására megalapozatlanul került sor.

A feljelentő az általa bemutatott számításokra és az azok alapjául hivatkozott adatokra alapította a feljelentés tárgyát képező szerződés túlárazottságát, azonban a nyomozó hatóság a határozataiban ezen állítások, számítások cáfolatát nem adta, azok tekintetében ellentmondó adatokra nem hivatkozott, a feljelentésben foglaltak ellenőrzése érdekében semmilyen eljárási cselekményt nem foganatosított.

Fentiekre tekintettel a hűtlen kezelés bűntettének gyanúja nem zárható ki, a feljelentésben foglalt tényállítás tisztázása pedig csak nyomozás keretében lehetséges.«

Hát, majd meglátjuk. Mindenesetre az ünnepek előtt betekinthettem a szerződésekbe, amiket eddig érthetetlen módon nem adott ki a Miniszterelnökség (és amiket ettől függetlenül ismét kértem azóta tőlük).

Amiket így, nem szakértőként láttam:

a 75 millió gyakorlatilag csak a »technikai feltételeket« fedte le,

ami érthetetlen egy olyan honlapnál, ami gyakorlatilag csak a miniszterelnök beszédeinek angol nyelvű fordításait »sugározta«.

És igen, valóban 2022 decemberáig kellett volna működnie a honlapnak, nem pedig csak a választás másnapjáig…”


(Hadházy Ákos/Facebook)

Valódi Hírek