Kitört a belháború a Fidesz kedvenc bírái közt: Súlyos botrány érik

Keményen egymásnak feszültek.

Ahogy arról szerdán beszámoltunk, Varga Zs. András, a Kúria elnöke levélben az Országos Bírói Tanács (OBT) megválasztásának befolyásolását célzó levelet írt egy bírói egyesületnek.

Az Országos Bírói Tanács által december 21-én publikált jegyzőkönyv szerint nem ez volt az egyetlen említésre méltó esemény ebben a hónapban. A december 5-6-i ülésen ugyanis Varga Zs. András és Senyei György összeszólalkoztak.

Varga Zs. azzal vádolta Senyeit – aki Handó Tünde posztját örökölte meg az Országos Bírói Hivatal (OBH) élén –, hogy mélyebben érintett a Schadl-ügyben, mint azt vallja.

Februárban szivárgott ki egy hangfelvétel, amelyen Senyei és Schadl György arról beszélt, indítsanak-e sajtóhelyreigazítási-pert a Telex ellen. Végül kimondták, hogy értelmetlen, hiszen az, amit a portál közölt, valójában igaz.

Senyei viszont úgy látta, Varga Zs. tapasztalatlan bírákat „ejtőernyőztet” a Kúriára, azért, hogy ezzel uralja a teljes magyar igazságszolgáltatást.

„Mindenki tudja, legalábbis sokan tudják/tudjuk, hogy egy vágyálma van: az igazságszolgáltatás leuralása. Aki ezzel ellentétes véleményt formál, azt ellenségként kezeli. Ezt látjuk, tudjuk több esetben is”

– mondta a jegyzőkönyv szerint.

A két, Orbán Viktorék által kinevezett, NER-hű bíró épp akkor esett egymásnak, amikor az Európai Unió vezetői jelezték: ha visszalépést tapasztalnak a magyar jogállamiságban, azonnal újra befagyasztják a kohéziós alapot.

(hvg.hu / Nyugati Fény)

Valódi Hírek