Befutott a figyelmeztetés: Pokoli napok várnak az utazókra

Jobb, ha felkészülsz.

A Magyar Közútkezelő Nonprofit Zrt. előre figyelmeztet: a sokéves tapasztalatuk szerint az ünnepek előtti utolsó munkanap már komoly dugót hozhat. A legtöbben már december 22-én útnak indulnak szeretteikhez.

A főbb útvonalakon, de a bevásárlóközpontok közelében is megbénulhat a közlekedés.

A megnövekedett forgalmat tetézi, hogy a Nyugat-Európából az ünnepekre hazatérő kelet-európai vagy éppen török vendégmunkások is áthaladnak Magyarországon.

A tranzitforgalom az M1–M0–M5-ös útvonalat érinti majd. Erre egészen karácsonyig számíthatunk, majd az újév első napjaiban, amikor a vendégmunkások visszaindulnak.

Az ünnepek előtti napokban nemcsak a megszokott csúcsidőszakokban, hanem azon kívül is megnőhet időközönként egy-egy út forgalma. A bevásárlóközpontok, hipermarketek, vásárcsarnokok környékén dugókra készülhetünk.

A december 24-i forgalom valószínűleg nem lesz túl nagy, a december 25. és december 26. viszont újabb kihívások elé állíthatja a Budapestre, illetve a vidéki városokba tartókat.

Megírtuk, hogy a benzinkutakon is érhet meglepetés: „karácsonyi ajándék” gyanánt szerdától emelkedtek az üzemanyagárak .

Ahogy arról beszámoltunk, ha az autó helyett a vonatot vagy a buszt választod, ugyancsak érdemes előre tervezni, hiszen a MÁV és a Volánbusz ünnepi menetrendet vezetett be.

(autoszektor.hu / Nyugati Fény)

Valódi Hírek