Vajon milyen szempontok alapján válasszuk ki a fém öltözőszekrényt?

Az öltözőszekrényekkel praktikus tárolóként találkozhatunk vállalati környezetben, iskolákban, edzőtermekben. A masszív, fém bútordarabok segítségével komfortos és biztonságos helyet biztosíthatunk a használók számára.

Miután az öltözőszekrényekből is többféle változat szerezhető be, így nem könnyű a választás. Az eltérő belső elosztás, a méretek, a felépítés és az extra funkciók mind döntést igényelnek. Az ILMARKET.HU öltözőszekrény kínálata változatos, így akár sportkomplexumba, munkahelyre vagy egyéb használatra vásároljuk meg a bútorokat, megtalálhatjuk a legmegfelelőbb eszközt. A döntés előtt néhány fontos szempontot vegyünk azonban figyelembe.

Lényeges szempont a méret

Természetesen, mint általában más berendezési tárgy kiválasztásakor, ennél is elsődleges a méret meghatározása. Nemcsak szélességében és magaságábban, hanem mélységében is találunk eltérő modelleket. Számolnunk kell emellett az ajtó nyitási hosszával is, hiszen a kényelmes pakolásnak ez elengedhetetlen feltétele.

A fakkos elrendezésnél a fakkszélesség is megadásra kerül, mely egyes felhasználói típusnál igencsak jogos kérdés. Akik például csizmát viselnek vagy több kiegészítőt, munka- vagy sporteszközt, azok számára a fakkok mérete igazán lényeges kérdés. A webshopokban általában milliméterben feltüntetett méretek alapján ezt a kérdést könnyen kipipálhatjuk.

Különféle változatok

Általában a sztenderd öltözőszekrények fémből készülnek, fiókonként egy ajtóval rendelkeznek és kulccsal vagy lakattal zárhatóak. Rendelkeznek alul és felül egy-egy polccal, középen pedig akasztós rész található, ahová fellógathatjuk ruháinkat. Létezik “I” válaszfalas és “T” formájú elválasztó szekrényelem, melyek között a különbség, hogy az első variációnál egy cipő kerül alulra, fölé egy polc, amin személyes tárgyainkat tárolhatjuk. Míg a második esetben két normál cipő fér a tárolóba, viszont nincs ezek felett polc. Bár apróságnak tűnnek ezek a részletek, a mindennapi, komfortos használat érdekében vegyük figyelembe a felhasználók számára praktikus kialakítást.

Strapabíró fém elemek

A fémből készült öltözőszekrények előnye, hogy strapabíró anyagból és kialakítással készülnek. A szekrénytest erős, hegesztett forma, amelyre az ajtókat kalapprofil merevítéssel rögzítenek fel. A legtöbb ilyen bútordarabon névtáblák is találhatóak, így a kollégák, sportolók könnyen megtalálhatják a sokszor végtelennek tűnő, egymás mellé helyezett szekrény közül a sajátjukat.

Miután általában az öltözőszekrényben többféle ruhanemű és cipő is elhelyezésre kerül, így az esetleges nedvesedés miatti dohosodás, penészesedés elkerülése végett a szekrényen alul és felül kopoltyús szellőztetés található.

Az öltözőszekrények leggyakoribb színváltozata a fémes szürke árnyalat, de napjainkban már van lehetőség a vállalkozás által preferált vagy a márka színeinek megfelelő árnyalatban megvásárolni a berendezési tárgyat.