Tovább dagadhat Mészárosék bukszája: Méretes üzletet jelentett be Orbán cimborája

Két agrárcéggel gyarapodott a birodalma.

Újabb két agrárcég megszerzésével növelte a szántóföldi növénytermesztésre alkalmas területeit a Mészáros Csoporthoz tartozó Talentis Agro Holding: Magyarország legnagyobb földterülettel rendelkező vállalatcsoportja az Agro-Várkony Csoport és az Aranyszarvas Csoport felvásárlásával tovább erősítette vezető pozícióját az agráriumban.

A Mészáros Csoport azt közölte szerdán, hogy a mezőgazdasági ágazatban csaknem 20 termelő vállalatukkal több mint 50 ezer hektáron gazdálkodnak, és a cégcsoport legfőbb célja, hogy Magyarország legnagyobb élelmiszer- és takarmányalapanyag gyártója legyen, ezzel biztosítva hazánk élelmiszeriparának stabil alapanyagellátását.

Ennek érdekében folyamatosan keresik itthon és külföldön az üzleti lehetőségeket, valamint az olyan nagyüzemi gazdálkodásra megfelelő mezőgazdasági területeket, amelyek ezt segítik elő, de egyre gyakoribb, hogy

maguk a területekkel rendelkező termelők kínálják fel földjeiket

megvételre a vállalatcsoportnak – derült ki a közleményből.

Jelezték továbbá, hogy a holding stratégiai céljai között olyan beruházások szerepelnek, amelyekkel képes a további stabil növekedésre ebben a kihívásokkal teli gazdasági környezetben. Ezt a törekvést támasztja alá a már említett két üzlet is – részletezték.

A Szolnok környéki földeken gazdálkodó Agro-Várkony Csoport mellesleg egy 1350 hektár haszonbérleti területtel rendelkező, 1,2 milliárd forintos árbevételű cégcsoport, amely 3 céget ölel fel: az Agro-Várkony Kft-t, a Triticum Hungária Vital Kft-t, valamint a Piroska-Agro Kft-t.

Az Aranyszarvas Csoport egy 1,1 milliárd forintos árbevételű, 1100 hektárnyi földterületen tevékenykedő cégcsoport, melynek Tápiószentmártonban van a székhelye, és 4 céget foglal magában: az Aranyszarvas Zrt-t, a Kőrösi Kft-t, az Aranyszarvas Szövetkezetet, valamint a Juropa Kft-t – közölték.

A Talentis Agro Holding az idei horvátországi akvizícióval nagyot lépett előre a nemzetközi terjeszkedéssel összefüggő terveit illetően – jegyezték meg a közleményben.

Hozzátették: jelenleg idehaza több mint 50 ezer hektáron gazdálkodnak és ezzel a közép-magyarországi régióban történő két felvásárlással reményeik szerint erősítik az agráriumban elfoglalt szerepüket és a hazai ellátásbiztonságot. Erről maga Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa beszélt.

A felcsúti milliárdos a jelek szerint idén sem panaszkodhat: nemrég arról írtunk, hogy cégcsoportja az idei első három negyedévben több mint 30 milliárd forintnyi nettó nyereséget szakított, így az OPUS GLOBAL Nyrt.

több mint duplaannyi pénzt könyvelhetett el,

mint 2022 azonos időszakában.

A Mészáros Csoport mellesleg épp december 20-án, szerdán tartja a karácsonyi céges buliját, ahol még tombola is lesz, a nyertesek pedig többek között autókkal gazdagodhatnak.

Orbán Viktor cimborájának ezek szerint jól ment a szekér 2023-ban: a milliárdos nemrég például egy tervezőirodával gyarapította cégbirodalmát.

(MTI/Nyugati Fény)

Valódi Hírek