Meglepő dolgokba vágott bele Mészáros Lőrinc: Tovább bővült az üzletember cégbirodalma

Új vizekre evez.

Mészáros Lőrincnek már annyi cége van, hogy minden nap történik velük valami. Orbán Viktor felcsúti milliárdos barátjának cégbirodalma most éppen egy tervezőirodával lett gazdagabb, amely könnyebbé is teszi számára az építkezéseket.

Mint az mfor.hu beszámolójában megjegyezte, nincs is annál kedvezőbb helyzet, mint amikor egy építkezés esetében a megrendelőnek, a tervezőnek és a kivitelezőnek is azonos a végső tulajdonosa, hiszen ez nagyban megkönnyítheti az esetleges szakmai vagy finanszírozási viták „rendezését”.

Jelezték, Mészáros birodalmában már eddig is adva volt ez a lehetőség, ám, most úgy döntöttek, inkább biztosra mennek, és megduplázzák az alternatívák számát. Mészáros egyik építőipari cége, a zalaegerszegi ZÁÉV Zrt. november 7-én ugyanis

többségi tulajdonosa lett az ArchiNEST Építész és Mérnökiroda Kft.-nek.

„Az ArchiNest Kft. 2017-ben azzal a céllal jött létre, hogy egyesítse az építészeti tervezéssel az épületek, illetve az épített műtárgyak létrehozásának mérnök szolgáltatásaival összefüggő feladatok hasznos és magas színvonalú tudását”

– olvasható a cég bemutatkozásában.

Mint írták, az elmúlt években a cég meglehetősen jól prosperált, ám 2022-ben valami történt, ugyanis

245 millió forintos bevétele mellett 48,7 millió forintos veszteséget könyvelhetett el.

„A cégműködés során tapasztalt tervezési feladatok mennyisége, komplexitása és ágazati sajátosságai néhány év után indokolttá tették az önálló tervezőcég alapítását, így a tervezési és kivitelezési tevékenység elválasztásához 2017 folyamán megalapította a FEJÉR Tervező és Mérnökiroda Kft.-t”

– áll a cégalapítás indoklásában.

A cég tavaly már

2,5 milliárd forintos bevétel mellett egymilliárd forintos profittal zárt,

megbízásait leginkább az államtól, illetve Mészáros Lőrinc egyéb cégeitől kapta.

 

Valódi Hírek