Gyorshír: Orbán vejének nevére írták a Gellért Szállót

A felújítás után ötcsillagos szállodaként üzemelhet tovább az ikonikus épület.

A Tiborcz István többségi tulajdonában álló BDPST Group részvételével folytatódhat tovább a Gellért Szálló „korszerűsítése”, miután a vállalat képviselői megállapodást kötöttek a hotelt birtokló cégcsoport megvételéről — áll a cég pénteki közleményében.

Céljuk – írták -, hogy a felújítást követően az épület mint Budapest egyik legszínvonalasabb szállodája, a főváros turisztikai brandjét gazdagító létesítmény nyissa ki újra kapuit a közönség előtt.

A beruházás elvégeztével teljesen megújult belsővel és új minőségi szolgáltatásokkal gazdagodhat a kultikus épület, amely már egy éve zárva van.

„A december 9-én aláírt tulajdonrész-vásárlási megállapodás értelmében a tranzakciós folyamat zárását követően a szálloda a BDPST Group érdekeltségébe fog kerülni,

ezzel a csoport egy új hotellel szélesíti portfólióját a budapesti szállodapiacon”

— olvasható a közleményben.

A tervek szerint a Gellért Hotelben 139-150 vendégszpobát és lakosztályt alakíthatnak ki, ám az építészeti átalakítás az épületben található Gellért fürdő területét nem érinti, ugyanis az épületgépészeti és elektromos rendszereket a fürdő és a szálloda között már korábban szétválasztották abból a célból, hogy így biztosítsák a két funkció egymástól független működtetését.

A felújításra azért van szükség, mert a műemléki védettséget élvező épületen az utolsó nagyobb felújítást 50 évvel ezelőtt végezték el, jelenlegi műszaki állapotában nem lenne biztonságosan és fenntarthatóan üzemeltethető. A „rekonstrukciót” az Orbán Viktor vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető BDPST Ingatlanfejlesztő Kft. vezényli majd le.

„A Gellért Szálló története egybeforr a magyar főváros történelmével, ezért

prioritásként tekintünk arra, hogy ennek a hihetetlenül értékes és érdekes épületnek

úgy adjuk vissza az eredeti funkcióját, hogy ismét képes legyen értéket teremteni, látogatókat vonzani és új munkahelyeket létesíteni. A hasonló értékmentő beruházások egyaránt beleillenek a BDPST Group vállalati missziójába, valamint stratégiai üzleti terveibe.

Az egyedülálló múlttal rendelkező szecessziós szállóépület megújítása, eredeti funkciójának helyreállítása, szolgáltatási színvonalának emelése

fontos mérföldkő lesz a teljes felső kategóriás budapesti szálláshelykínálat fejlesztésében

és tovább erősítheti Budapest turisztikai vonzerejét”

— részletezte Tiborcz István, a BDPST Group többségi tulajdonosa.

„A hotel komplex felújításával nemcsak a történelmi múltjához méltó fényét nyeri vissza a Gellért Szálló, hanem újra az egyik ékköve lehet Budapest, azon belül a budai városrész szálláshelykínálatának. A rekonstrukció révén

a Budapesten elérhető prémium szállodai kínálat bővítésével szeretnénk új pezsgést hozni a fővárosi hotelpiacra”

— magyarázta el Kecskeméthy Zoltán, a BDPST Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezetője.

(vg.hu)

Valódi Hírek