A DK közérdekű adatigénylést nyújt be, hogy kiderüljön, mi kerül 400 milliárd forintba az M76-os autópálya megépítésén

Amint felmerül a hűtlen kezelés gyanúja, feljelentést tesznek.

Soha nem építettek még olyan drágán autópályát Magyarországon, mint amire az Orbán-kormány készül. Kilométerenként 9,1 milliárd forintba, összesen 400 milliárd forintba fog kerülni a mindössze 44 kilométeres M76-os sztráda – emlékeztetett Sebián-Petrovszki László lapunkhoz eljuttatott friss közleményében.

A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy az említett összeg egész Európában kirívó nagyságú.

A DK közérdekű adatigénylést nyújt be, hogy tételesen kiderüljön, mi kerül 400 milliárd forintba egyetlen autópálya-szakasz felépítésében, és ha felmerül a hűtlen kezelés gyanúja,

haladéktalanul feljelentést tesz a párt

– szögezte le a politikus, hozzátéve, hogy ennyi pénzből Dobrev Klára szociáldemokrata árnyékkormánya jelentősen emelné a tanárok, az egészségügyi és a szociális dolgozók, a vasutasok és a buszvezetők bérét.

Mint írta, ekkora összegből le lehetne tornászni az árakat az üzemanyagok adójának, valamint az élelmiszerek és a rezsi áfájának csökkentésével. Ennyi pénzből a magyar kisvállalkozásokat lehetne támogatni a vendégmunkásokat dolgoztató külföldi nagyvállalatok helyett – mutatott rá Sebián-Petrovszki, megjegyezve, hogy az Orbán-kormány ehelyett

a méregdrága autópályák építésével meglopja a magyarokat,

a fideszes milliárdosokat pedig tovább gazdagítja.

A Dobrev Klára vezette árnyékkormány azonban szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után: európai fizetéseket és nyugdíjakat biztosítana, erős állami egészségügyet és oktatást hozna létre, valamint a milliárdosok kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot teremtene – emelte ki a DK országgyűlési képviselője.

Valódi Hírek