Árnyékkormány: Az útdíjak emelése nyomán tovább drágulhatnak az élelmiszerek is

Dobrev Kláráék szerint nem lehet további megszorításokkal terhelni az autósokat.

Újabb súlyos megszorításokat vezetett be az Orbán-kormány január 1-jével: ezúttal az autósokból akar több mint 150 milliárd forintot kipréselni a kormányfő azzal, hogy brutálisan megemeli az autópálya-matricák árát, továbbá fizetőssé teszi a főváros körüli M0-s sztrádát teljes hosszában és további, gyorsforgalmi utakat is – részletezte Kálmán Olga csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

A Dobrev Klára vezette árnyékkormány szerint

nem lehet további áremelésekkel és megszorításokkal terhelni az autósokat,

hiszen januártól 41 forinttal emeli az Orbán-kormány az üzemanyagok literenkénti árát – mutatott rá az árnyékkormány szóvivője.

Mint hangsúlyozta, Orbán Viktor nem érdekli a gürcölő magyarok megélhetési gondja: az áremelésekkel nagyobb adóbevétele lehet, a nagy olajvállalatok – mint például a Mol – pedig még nagyobb profitot zsebelhetnek be.

Ezek a megszorítások azonban súlyos terhet jelentenek a magyar családoknak:

rengeteg ember használja az áremeléssel sújtott sztrádákat

munkába járásra, a gyermekek iskolába szállítására – fogalmazott Kálmán Olga, hozzátéve, hogy Dobrev Klára árnyékkormánya szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után.

Vállalati profit helyett európai fizetéseket biztosítanának, áremelések helyett a béreket emelnék, a nagyvállalatok és a milliárdos elit kiszolgálása helyett pedig igazságos Magyarországot teremtenének – szögezte le az árnyékkormány szóvivője a sajtótájékoztatón.

Hozzátette: az autópályadíjak, valamint a benzin áremelése

újabb lökést fog adni az orbáni inflációnak.

Mint kiemelte: ha nőnek a teherszállítás költségei, akkor nőni fog a szállított termékek, például az élelmiszerek ára is.

Kálmán Olga mindemellett kifejtette: a megszorítások fokozzák a gazdasági válságot, amely csökkenti a magyar állam bevételét, ez pedig

újabb és újabb megszorításokhoz fog vezetni.


(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek