Kirobbant a botrány: Novák Előd szerint Schmidt Mária egy magyar szabadkőműves páholy vezetője

Nagyon-nagyon kiakadt a Mi Hazánk alelnöke.

Írásbeli kérdést nyújtotta be a miniszterelnökhöz Novák Előd. A Mi Hazánk alelnöke azt állítja, hogy „megdöbbentő módon” közpénzből szabadkőműves páholyokat támogat a Fidesz-kormány – olvasható a párt közleményében.

„Például a Napraforgó páholy a Bethlen Gábor Alap és a Nemzeti Együttműködési Alap keretéből is pénzt kap arra, hogy átláthatatlan, titkos működését tudja finanszírozni, holott a sötét múltú szabadkőművességet inkább L. Simon László leváltásához hasonlóan kellene kiszorítani a magyar közéletből”

– fogalmazott Novák, aki szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek a páholyok, melyek állítása szerint „olyan befolyást szereztek a kormányzatban, ami nemzetközi viszonylatban is kirívó szégyen”.

Novák szerint a szabadkőműveseknek első számú felelősségük van Trianonban, de meglátása szerint

„globális szinten is a szabadkőművesség titkos páholyaiban készítették elő a keresztény alapokon nyugvó európai kultúra és államrend elpusztítását”.

„Még a Fidesz legfelsőbb politikai köreiben is nyíltan kimondott információk jelennek meg a titkos társaságról, amely most a globális világrend kialakulásáért tevékenykedik, mások mellett a migrációt népszerűsíti.

Ennek ellenére nemhogy megszüntetnék a felforgatók mai páholyait, hanem példátlan és felháborító módon a Fidesz-kormány anyagilag is támogatja ezeket”

– írta Novák, majd többek között megkérdezte a miniszterelnöktől, hogy igaz-e, hogy Schmidt Mária a Napraforgó páholy vezetője, illetve hogy az elmúlt években mekkora állami támogatást kaptak a páholyok.

A Napraforgó páholy egyébként nem túl aktív az online térben: hivatalos weboldalán 2018-ból származik az utolsó poszt, Facebook-oldaluknak pedig 290 követője van, és 2020 márciusában posztoltak utoljára.

Valódi Hírek