Dobrev Klára: Orbán megalázta Magyarországot Brüsszelben

A rendszerváltás óta nem volt példa ilyenre.

Dobrev Klára Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében reagált arra, hogy a magyar a miniszterelnöknek el kellett hagynia a termet, amikor Ukrajna támogatásáról szavaztak a brüsszeli EU-s csúcstalálkozón. Mint megírtuk, Emmanuel Macron francia államfő és Olaf Scholz német kancellár is megerősítette: valóban kitessékelték a teremből Orbán Viktort.

Az árnyékkormány vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy Orbán az Európai Tanácsban Magyarországot képviselte, és nem turistaként tett látogatást. Hangsúlyozta, a magyar kormányfő „lemondott az egy nappal korábban általa sorskérdésnek nevezett ügy képviseletéről,

önként adta fel Magyarország pozícióját”.

Kiemelte, Magyarország saját miniszterelnöke miatt került a szégyenpadra, és a rendszerváltás óta még senki nem alázta meg úgy Magyarországot, mint Orbán.

Dobrev Klára bejegyzését változtatások nélkül alább közöljük:

„Orbán Viktor nem turista volt Brüsszelben. Magyarországot képviselte az Európai Tanácsban. Amikor úgy döntött, hogy más kérésére elhagyja a termet, akkor a tárgyalóasztalnál nem Orbán Viktor, hanem

Magyarország széke maradt üres.

A kormányfő lemondott az egy nappal korábban általa sorskérdésnek nevezett ügy képviseletéről, önként adta fel Magyarország pozícióját.

Magyarország saját miniszterelnöke miatt szorult a folyosóra.

A rendszerváltás óta nem alázta meg senki ennyire az országot.

Most saját miniszterelnöke.

Orbán Viktor.”

(Dobrev Klára/Facebook)

Valódi Hírek